Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry wszystkim. 

Mam male akwarium 100x40x45 i chcialbym w nim jeden gatunek ryb. Mogę kupić bezpośrednio od hodowcy następujące ryby.

Aulonocara Chilumba, Red Rubin, Eureka
Cynotilapia afra jalo reef
Metriaclima zebra ( OB / red), msobo magunga, chilumba maisony reef, red top long pelvic

Melanochromis johanni
Metriaclima greshakei

Czy któreś z nich dadzą radę w tym akwarium? Bardzo proszę o pomocne wskazówki . Miłej niedzieli. 

Opublikowano

Witam, pierwsza linia to ryby non-Mbuna czyli w skrócie bardziej mięsożerne i mniej dekoracji trzeba. Osobiście je bardzo lubię i z tych trzech nie mam tylko Red Rubin ( to chyba sztuczny wytwór). Wszystkie wypisane Aulonocary są bardzo ładne, ale oczywiście samce bo samice nie są takie kolorowe. 

Pozostałe gatunki to jeśli się nie mylę grupa Mbuna, czyli w skrócie bardziej roślinożerne i dużo gruzu. To takie ogólnikowe.  Te dwie grupy to zupełnie inny wystrój akwarium, inny pokarm, inny temperament. 

Jak masz przygotowane akwarium? 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Metriaclimy sobie daruj do takiego zbiornika. Red Rubin i Eureka to sztucznie wyhodowane odmiany 

Edytowane przez Bezprym
  • Bezprym zablokował(a) i odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Temat został przywrócony. Jednak autor zdążył założyć już nowy w dziale obsady w związku z tym, ten temat zamykam.

Dyskusję można kontynuować jak niżej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.