Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, 

Jestem facetem z Krakowa w średnim wieku 😀, akwarystyką zajmuje się już dość długo. Kiedyś miałem zbiorniki z biotopem Malawi i Tanganiki, aktualnie posiadam akwarium towarzyskie.

Mam zbiornik 240L niestety z przyczyn zdrowotnych trochę zaniedbane w ostatnim czasie i chciałbym go przerobić i ponownie w nim założyć biotop Malawi.

Szukam pomocy jakiegoś pasjonata z Krakowa, który przerobi mi aktualne akwarium na Malawi, w celu wyjaśnienia dodam, ze zajmowałem się zawsze wszystkim sam, ale niestety aktualny stan zdrowia nie pozwala mi na takie prace. A moja żona nie poradzi sobie z tym.

Jestem w stanie w miarę możliwości odwdzięczyć się jakoś za pomoc, czy to finansowo czy w inny sposób, w rozsądnych granicach ( jestem na rencie).

Chyba nie stać mnie na zatrudnienie do tego profesjonalnej firmy.

Proszę o kontakt kogoś, kto byłby w stanie i chciałby się podjąć takiego zadnia.

pozdrawiam

Tomasz

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeśli masz już zbiornik w miejscu docelowym to poproś kogoś z rodziny, znajomych aby kupił kilka głazów od 5 do 20 kg. Najlepiej serpentynit na składzie budowlanym. Wyczyścił i ułożył w zbiorniku na czymś typu spienione pcv. Do tego piasek - wystarczy nawet 20 kg. Sklepy typu wodna kraina mają gotowe do użycia- polecam. 

Filtrację już pewnie sam sobie ogarniesz. Jeśli miałeś malawi to sam wiesz, że tu wiele nie potrzeba do szczęścia i dobrze funkcjonującego zbiornika. 

Obsadę wymyśl sobie jakieś dwa gatunki z mniejszej mbuny i tyle.

Życzę powodzenia i koniecznie pochwal się zdjęciami. 

• Lubię to 1