Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, bobasxx napisał(a):

Poprzeczne leżą na wzdłużnych i są przyklejone do przedniej u i tylniej szyby, wzdłużne są wąskie i kończą się około 10-15cm przed bocznymi, poprzeczne to tzw. spinki. 

Jeśli dobrze pamiętam to przy 200 cm i tak grubym szkle w zuepłności wystarczy jedna spinka. Wzmocnienia na boczne ściany to wymysł? Proszę @timi-akwaria.pro potwierdź.

• Lubię to 2
Opublikowano
26 minut temu, ziemniak napisał(a):

Jeśli dobrze pamiętam to przy 200 cm i tak grubym szkle w zuepłności wystarczy jedna spinka. Wzmocnienia na boczne ściany to wymysł? Proszę @timi-akwaria.pro potwierdź.

W standardzie są chyba 2, ale tak jak piszesz, pewnie jedno wystarczy.

Opublikowano
2 godziny temu, ziemniak napisał(a):

Też jestem tego zdania. 

Tak samo jak wzmocnienia wzdłużne do końca, to chyba więcej złego niż dobrego. 

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, bobasxx napisał(a):

..... wzdłużne do końca, to chyba więcej złego niż dobrego. 

Dlaczego tak myślisz ?? U mnie wzdłużne są na całej wewnętrznej długości plus dwie spinki na szerokości.

Opublikowano
W dniu 25.11.2022 o 21:34, bobasxx napisał(a):

wzdłużne do końca, to chyba więcej złego niż dobrego. 

14 godzin temu, bobasxx napisał(a):

A chociażby dlatego, że później jest problem z wężami od filtracji lub kablami osprzętu, bo odstają. 

oraz w przypadku tła strukturalnego - dociągnięcie wzmocnienia wzdłużnego tylniej ściany zbiornika aż do ścian bocznych niepotrzebnie utrudnia dostęp do przestrzeni za tłem.

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie przy długości zbiornika 230cm szyba 12mm. Wysokość 65cm jest wzmocnienie przód i tył oddalone o 20cm od szyby bocznej oraz 2 spinki poprzeczne szerokość 14cm. Akwarium od Timiego 

Opublikowano

Dobre (szerokie) spinki poprzeczne powinny wystarczyć. U mnie to one, bo były wąskie=5cm i puściły, a ja tego nie zauważyłem.

Opublikowano

A ja was lekko zaskoczę. Mam akwarium 200x60x60,szyba 12 mm. Nie mam żadnego wzmocnienia wklejonego. Za wzmocnienie w tym akwarium odpowiada aluminiowa korona spięta na stałe po środku , i ktora ma wewnątrz 4 miejsca aby wsadzić aluminiowe spinki i połączyć długie boki akwarium( po 2 na każdą połowę ). Lecz spinki te są tylko po to aby położyć na nich oświetlenie. Po napełnieniu akwarium na maksa te 4 spinki bez najmniejszego problemu można zdemontować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.