kozerek Opublikowano 2 Września 2022 Autor #11 Opublikowano 2 Września 2022 (edytowane) A jest sens dorzucać te bakterie? Czy lepiej niech to się samo przekotłuje bez ingerencji z zewnątrz? Pokarm za jakiś czas jeszcze dorzucić czy już się wstrzymać z nim do końca? Edytowane 2 Września 2022 przez kozerek Pytanie o pokarm
pulpet Opublikowano 2 Września 2022 #12 Opublikowano 2 Września 2022 Ja te wszystkie bakterie w butelkach traktuje jak placebo na niecierpliwość. Nigdy z nich nie korzystam. Ale są różne szkoły. Jak widzisz, że to wrzuciłeś wcześniej jeszcze zalega po kątach, to nie syp więcej. 4 1
kozerek Opublikowano 8 Września 2022 Autor #13 Opublikowano 8 Września 2022 (edytowane) Dzisiejsze testy: NO2 <0.01 NO3 5<x<15 kolor tak ani z jednej ani z drugiej pozycji, tak gdzieś po środku NH4 <0.05 Dodatkowo w akwarium już od paru dni pojawiły się okrzemki czyli wychodziłoby na to, że cykl się zamknął. Jutro jadę odebrać moje pysie Podmienić trochę wody z rana? Czy lepiej dopiero za jakiś czas? Edytowane 8 Września 2022 przez kozerek Pytanie o podmianę
pulpet Opublikowano 8 Września 2022 #14 Opublikowano 8 Września 2022 Nie ma potrzeby robić podmiany. Puść ryby i nie szalej z karmieniem. Wodę zacznij podmieniać jak dojedziesz z NO3 pod 30. 1
piotriola Opublikowano 11 Października 2022 #15 Opublikowano 11 Października 2022 W dniu 8.09.2022 o 19:56, kozerek napisał: Dodatkowo w akwarium już od paru dni pojawiły się okrzemki czyli wychodziłoby na to, że cykl się zamknął. Jutro jadę odebrać moje pysie Śledzę Twój temat i z tego co wyczytałem udało się wystartować akwarium w dwa tygodnie. Warto było by zakończyć temat, opisać jak funkcjonują ryby parametry wody. Temat szybszego startu akwarium będzie czytany, i stąd moje pytania . pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi