Kadango Opublikowano 29 Czerwca 2022 #1 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Witam. Zmieniam biotop z centralnej Ameryki na Malawi. Akwarium 300x80x60h z sumpem. Rozmawiałem kiedyś z kolegą @pozner i wymyślilismy Malawi mixa. Tj non mbune male predatory i mbune. Copadichromis borleyi Kadango Dimidiochromis strigatus Nimbochromis venustus Nimbochromis livingstonii Placidochromis phenochilus Mdoka Pseudotropheus crabro Melanochromis chipokae Co myślicie? Non Mbuna w ilości 10 szt. Predki docelowo po haremie i mbuna jak wyjdzie też harem.
pozner Opublikowano 29 Czerwca 2022 #2 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Kadango docelowo mogłoby być w układzie 2-3 samce z kilkoma samicami, ale mdoki to czym więcej, tym lepiej. Myślę, że stadko powinno liczyć ok. 15 szt. 3
Sławol Opublikowano 30 Czerwca 2022 #3 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Konkretny zbiornik i kozacka obsada, poza mdokami , które z mbuną będą miały ciężki żywot. U mnie w baniaku to yellow potrafią mdokom nie żle dać w kość. Mdoka to spokojna i za delikatna ryba dla tej obsady. Oczywiście to tylko moje zdanie. 1
Rekomendowane odpowiedzi