Dragox25xev Opublikowano 8 Marca 2022 Autor #11 Opublikowano 8 Marca 2022 Które do 20cm dorastają? Przynajmniej widać że ryby pływają a nie jak miałem prędzej czyli doradzone 5 pyszczakow saulosi które nie dość że się non stop tłukły to w ogóle ich widać nie było to po pierwsze a po drugie zawsze mogę je oddać jak urosna komuś kto ma większe akwarium i znów kupić mniejsze i cieszyc się widokiem ladnych pyszczakow a nie zabijakow chowajacych się ciagle w skalach
Bartek_De Opublikowano 8 Marca 2022 #12 Opublikowano 8 Marca 2022 @Dragox25xev Swoje posty możesz edytować, nie trzeba pisać jednego pod drugim. 1
Tomasz78 Opublikowano 9 Marca 2022 #13 Opublikowano 9 Marca 2022 22 godziny temu, Dragox25xev napisał: Przynajmniej widać że ryby pływają a nie jak miałem prędzej czyli doradzone 5 pyszczakow saulosi które nie dość że się non stop tłukły to w ogóle ich widać nie było 22 godziny temu, Dragox25xev napisał: cieszyc się widokiem ladnych pyszczakow a nie zabijakow chowajacych się ciagle w skalach I to jest prawda. Dlatego też żeby ryby jak najmniej tłukły się i nie chowały się wiecznie tęgo przestraszone i zdziczałe to trzeba dużo ryb i dużo gatunków. Czyli trzeba akwa minimum 240l i to te 240l to tak od biedy, i 3,4 gatunki małej mbuny, minimum 20 ryb. A tak realnie to trzeba minimum 375l 150cm dla mbuny i małej non-mbuny lub mixa. 22 godziny temu, Dragox25xev napisał: a po drugie zawsze mogę je oddać jak urosna komuś kto ma większe akwarium I tak będzie najlepiej. 22 godziny temu, Dragox25xev napisał: i znów kupić mniejsze i cieszyc się widokiem ladnych pyszczakow Teoretycznie można tak robić, tylko że dorosłe w pełni wybarwione są ładniejsze od młodych, a żeby cieszyć się widokiem ładnych w pełni wybarwionych dorosłych ryb to trzeba większe akwarium, i tego Ci życzę, większego akwarium. 5
Dragox25xev Opublikowano 9 Marca 2022 Autor #14 Opublikowano 9 Marca 2022 Miałem 500l zanim mi się syn urodził niestety brak miejsca spowodował że musiałem sprzedać i kupić mniejsze
Dragox25xev Opublikowano 9 Marca 2022 Autor #15 Opublikowano 9 Marca 2022 Takie miałem rybki w tej pięćsetce tanganika;)zdjęcie przedstawia połowę akwarium jakby się ktoś znalazł i pow że ma 500L i jest wieksze
Dragox25xev Opublikowano 13 Marca 2022 Autor #16 Opublikowano 13 Marca 2022 Wczoraj przełożyłem samice do kotnika
Rekomendowane odpowiedzi