You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Wszystko zależy w jakim etapie rozwoju te ryby są, gdy są wystarczająco młode to trochę podrosną, ale nigdy nie będą jak ryby, które dorastały w dobrych warunkach.
Z dorosłymi rybami na poprawę ich wyglądu nie ma szans, jedynie na poprawę ich bytu.
Witam serdecznie. Mam pytanie związane z chowem pyszczaków. Czy jeżeli przejął bym stadko skarłowaciałych pyszczaków z powodu hodowli w malym przerybionym zbiorniku o zapewnił bym im takie warunki jakie powinny mieć od samego początku dojdą do formy i zaczną zdrowo rosnąć i wyglądać?
Oddam za kawę sześć młodych Chindongo saulosi:
2 szt ok 2,5 cm
2 szt ok 3,5 cm
1 szt ok 4 cm
1 wybarwiający się samczyk ok 5,5 cm
(tatuś w stopce :))
Odbiór w Gaju pod Krakowem.
Fajny patent. Ja mam niby jeden z najlepszych czyścików magnetycznych, a chwila nie uwagi i dorwały się do niego dzieciaki. Efekt taki, że szyba w jednym miejscu wygląda tragicznie.
Dawno, dawno temu używałem. Magnetycznym łatwiej porysować szybę, a przy gwałtownych ruchach odpada i tonie (lub pływa; miałem szybę 21mm i był problem z takimi czyścikami). Trzeba przekładać między szybami. Teraz mam dostępne są tyko 2 szyby. Szmatką czy tym czyścikiem z mikrofibry jest _bezpieczniej_ i chyba wygodniej, szybciej. Można wyczyścić wszystko łącznie z tłem a nawet dnem. Czyszczę typowo raz na 3 miesiące. Taki delikatny nalot. Glony jakoś nie rosną.
Nie znam filtrów Aquael, ale to na bank nie jest fabryczny zestaw i niepotrzebnie zapchałeś go mediami.
Sprawdź prawdziwy przepływ tego kubła - podstaw dwulitrowy pojemnik pod wylot i zmierz stoperem jak szybko go napełni.
Właśnie myślę na takim rozwiązaniem... Czy jest to ten produkt:
https://allegro.pl/oferta/k2-wygodna-myjka-do-szyb-okien-z-mikrofibra-usuwa-pare-zabrudzenia-17439057134
Tylko poddany przedłużeniu?
I tu jest diabeł pogrzebany bo jedni chcą jedno inni wręcz przeciwnie. Nie da się zmienić tak by każdemu pasowało. Więc staramy się nie zmieniać, by przynajmniej Ci co są z nami od lat, wiedzieli na czym stoją. Rewolucjonistów na przestrzeni lat było wielu, kiedyś nawet dużo więcej, więc zmagamy się z tym jako klub od dziesięcioleci. Jednak najważniejsze, że jesteśmy i myślę, że w wielu sprawach można na nas liczyć.
Recommended Posts