Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. amac1975 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 9 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć , Jako, że byłem tym szczęśliwcem, który wylosował w Pokrzywnej voucher do hodowli Fish Magic chciałbym zdać krótką relację jak go wykorzystałem. Zaraz po powrocie skontaktowałem się z Markiem aby zapytać o interesujące mnie ryby. Kontakt bardzo dobry, odpowiedzi rzetelne i cierpliwość na mnóstwo moich pytań bardzo duża:). Finalnie w ramach vouchera kupiłem układ dorosłych Labeotropheus Fuelleborni Katale. Wykorzystując fakt wysyłki dokupiłem samiczki Chindongo Flavus dla mojego kawalera. Za pośrednictwem Fish Magic można też od jakiegoś czasu zamówić ryby z niemieckiej hodowli https://www.african-colours.de/ dlatego dokupiłem jeszcze układ 1+3 Melanochromis Lepidiadaptes bo okazało się że u mnie pływa 3+1. Dzisiaj ryby do mnie dotarły całe i zdrowe. Profesjonalne przygotowanie do wysyłki - gruby styrobox, nagrzewacze, każda ryba zapakowana w osobny worek spowodowało, że pomimo ujemnych temperatur wszystko się udało. Na próbę zamówiłem też pokarm aby spróbować czegoś nowego. Całokształt zakupów oceniam bardzo pozytywnie i myślę, że jest to godne polecenia, wiarygodne źródło do zakupu ryb. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Grudnia 2021 przez amac1975 Uzupełnienie 13
L.A.J.O.N. Opublikowano 9 Grudnia 2021 #2 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Melanochromis Lepidiadaptes dobrali układ w tak małym rozmiarze?
amac1975 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor #3 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Melanochromis Lepidiadaptes dobrali układ w tak małym rozmiarze?Tu oczywiście może jeszcze być niespodzianka bo i taka się przytrafiła przy moich większych Lepikach które mają około 12 cm. Wyglądało na to że mam 2+2 a teraz widzę 3+1.Przy tych małych około 5-6 centymetrowych jeden jest ewidentnie większy i bardziej niebieski. Trzy są mniejsze i drobniejsze. Wygląda na 1+3 ale już nie raz ryby mi pokazały że może być inaczej .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
L.A.J.O.N. Opublikowano 9 Grudnia 2021 #4 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Długo trzeba czekać na ryby z taj niemieckiej hodowli?
amac1975 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor #5 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Długo trzeba czekać na ryby z taj niemieckiej hodowli?Pewnie zależy od ilości zamówień z ich oferty. U mnie bardzo szybko było.Pytaj najlepiej bezpośrednio u Marka z Fish Magic.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Michaładam Opublikowano 9 Grudnia 2021 #6 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Cześć, a ile płaciłeś za dorosłe osobniki?
amac1975 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor #7 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Cześć, a ile płaciłeś za dorosłe osobniki?Nic:) brałem je w ramach Vouchera:)Jeżeli chodzi o ceny poszczególnych ryb kontaktuj się najlepiej z Fish Magic.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Grudnia 2021 #8 Opublikowano 10 Grudnia 2021 19 godzin temu, L.A.J.O.N. napisał: Długo trzeba czekać na ryby z taj niemieckiej hodowli? Fish Magic to teraz niemiecka hodowla?
Nath_147 Opublikowano 10 Grudnia 2021 #9 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Współpracuje z niemiecka hodowla. 1
Rekomendowane odpowiedzi