meth Opublikowano 26 Kwietnia 2008 #11 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 U mnie też kiedyś samiczka dostawała ciągle lanie, teraz 3 samce leją się nieustannie miedzy sobą (nawet we trójkę naraz) a samiczki mają spokój. Jak chce się mieć charakterne rybki to trzeba się przygotować, że nie wszystko pójdzie tak jak chcemy. Nie da się powiedzieć jak przy neonkach – wpuść 10szt. i na 100% będzie dobrze. Imak73 jednego lub dwa nie wybarwione samce (7-8cm) mogę oddać, transport do brzegu też dałoby się załatwić.
slawek gorol Opublikowano 27 Kwietnia 2008 #12 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Nie da się powiedzieć jak przy neonkach – wpuść 10szt. i na 100% będzie dobrze. Ja tak tylko OT. Przy Neonkach nie możesz być pewien że wszystko będzie dobrze Są strasznie wrażliwe na zmianę parametrów wody... Wiem bo miałem kiedyś ławice I sorki za oftopa :roll:
Zabir Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor #13 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Samiczka juz ma sie lepiej, plywa, przyjmuje pokarm, wyglada na zdrowa, poza jednym ale... Pletwy zaczely odrastac, ale pletwa ogonowa mimo ze juz sie "wyrownala" i nie jest tak poszarpana jak poprzednio to na jej koncu ma biale obramowanie i tak sie zastanawiam czy to jakas choroba, czy tez obgryzienia sie tak goja. Co Wy o tym myslicie?
yaro Opublikowano 29 Kwietnia 2008 #14 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Obseruj, czy ta obramówka się powiększa. Jeżeli nie to prawdopodobnie jest to zwykła "blizna" ale lepiej obserwować.
Rekomendowane odpowiedzi