Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te samce co widac to maja jakies 4cm, druga partia ma ze 3cm

Ciezko mi powiedziec ile maja miesiecy, jedne kupowalem jak mialy 1-1,5cm a drugie byly juz takie 3cm. U mnie sa niecale 2 miesiace.

Aktualnie, jeden samiec wykopal juz dosc spory dol - ciekawe po co ? moze chce drugiego w nim pochowac?? :twisted::twisted:

Ogolnie smieszne jest to, ze wokolo plywajace Acei ( w sumie wieksze od sauloskow ) maja ta cala sytuacje gleboko gdzies :)

Plywaja tylko, jak sledzie, tam i z powrotem i przygladaja sie poczynaniom zoltkow :)

Zastanawia mnie tez fakt, ze w sumie wielkosci tych samcow sa jeszcze 3 inne saulosi ( jedna widac na zdjeciu ). Nie posiadaja one jednak zadnych oznak rozpoczynajacej sie metamorfozy - sa cale zolte.

Podczas walk tych samczykow chowaja sie miedzy skaly, czasami sa atakowane, ogolnie staraja sie byc daleko od calej tej sytuacji. Moze to beda samice?

Z drugiej strony 2 najmniejsze sauloski nabraly mocnych ciemnych preg i czasami probuja skubnac tych dwoch wojownikow :)

Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie, martwi mnie jednak fakt ze nie mam kotnika co by "w razie czego" odlowic jdnego samca.

Myslicie ze w tych 126l dadza rade 2 samce i pare samic?

Plan jest taki ze do wiekszego zbiornika przechodza tylko Acei do ktorych dolaczy nowa grupa demasoni.

Opublikowano

nie, do nich dokupuje demasoni i .... nie wiem co jeszcze i czy jeszcze cos warto dokladac :-)

a demasoni musza byc bo Lasica ma duze cisnienie na posiadanie jakiegos agresora w domu

ja jej nie wystarczam :-)

Opublikowano

Warto by do nich dorzucić coś żółtego, a jak brak Wam agresora to może lombardoi spełni oczekiwania, byle by też tak agresja nie obróciła się przeciw Tobie smithpl :mrgreen: