Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te samce co widac to maja jakies 4cm, druga partia ma ze 3cm

Ciezko mi powiedziec ile maja miesiecy, jedne kupowalem jak mialy 1-1,5cm a drugie byly juz takie 3cm. U mnie sa niecale 2 miesiace.

Aktualnie, jeden samiec wykopal juz dosc spory dol - ciekawe po co ? moze chce drugiego w nim pochowac?? :twisted::twisted:

Ogolnie smieszne jest to, ze wokolo plywajace Acei ( w sumie wieksze od sauloskow ) maja ta cala sytuacje gleboko gdzies :)

Plywaja tylko, jak sledzie, tam i z powrotem i przygladaja sie poczynaniom zoltkow :)

Zastanawia mnie tez fakt, ze w sumie wielkosci tych samcow sa jeszcze 3 inne saulosi ( jedna widac na zdjeciu ). Nie posiadaja one jednak zadnych oznak rozpoczynajacej sie metamorfozy - sa cale zolte.

Podczas walk tych samczykow chowaja sie miedzy skaly, czasami sa atakowane, ogolnie staraja sie byc daleko od calej tej sytuacji. Moze to beda samice?

Z drugiej strony 2 najmniejsze sauloski nabraly mocnych ciemnych preg i czasami probuja skubnac tych dwoch wojownikow :)

Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie, martwi mnie jednak fakt ze nie mam kotnika co by "w razie czego" odlowic jdnego samca.

Myslicie ze w tych 126l dadza rade 2 samce i pare samic?

Plan jest taki ze do wiekszego zbiornika przechodza tylko Acei do ktorych dolaczy nowa grupa demasoni.

Opublikowano

Podepnę się do tematu...Moje sauloski też się ślicznie wybarwiają.Jeden samczyk już jest tak ciemny że aż niebieski :D A mają ok.2-3 miesiące :D Śliczne chłopaki rosną :wink:

Opublikowano

nie, do nich dokupuje demasoni i .... nie wiem co jeszcze i czy jeszcze cos warto dokladac :-)

a demasoni musza byc bo Lasica ma duze cisnienie na posiadanie jakiegos agresora w domu

ja jej nie wystarczam :-)

Opublikowano

Warto by do nich dorzucić coś żółtego, a jak brak Wam agresora to może lombardoi spełni oczekiwania, byle by też tak agresja nie obróciła się przeciw Tobie smithpl :mrgreen: