Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak pisalem tydzień temu dostałem pozwolenie na większe akwarium 😁

Niestety mogło byc tylko i wyłącznie 120x40 (brak miejsca na coś wiekszego) dlatego postanowiłem zwiększyć litrarz wysokością. 

Zmieniać coś? 

Może zostać? 

Słabo, źle to nie moze tak być? 

Proszę o rady póki jeszcze jest czas coś zmienić! 

20211104_112313.thumb.jpg.a903bfcc40e6058d821d00578246d718.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Ja bym prawą stronę przesunął maks do ściany i może jeszcze wyżej wyciągnął. A w lewo też coś wyżej popróbował. Ale nie jest źle. I to Tobie się ma podobać.

Opublikowano

Wyżej to niestety nie mam pomysłu na chwilę obecną... 

Jak nie jest źle to może nie będę narazie ruszał 🤔 

A może jakiś moduł jeden z góry warto byłoby powiesić 🤔 tak na środek jeden i z prawej strony takiego sopla ? 

Opublikowano

A może zamiast tej układanki po prawej jakiś jeden większy element, taki pod taflę wody, a te mniejsze jako uzupełnienie poukładaj jakoś. Kombinuj, póki sucho masz łatwiej.

Opublikowano

Problem w tym ,ze w okolicy ciężko z serpentynitem. Pod ręką tylko drzewiasty łupek, a tego nie chce... 

Po ten serpentynit jechalem 50km i to kupione od człowieka z domu... 

Jeśli sam wygląd tej ukladanki nie jest najgorszy to chyba narazie tak musi zostać. 

Opublikowano

Moim zdanie źle nie jest, co nie znaczy że nie może być lepiej, a nawet dużo lepiej. Masz fajne szkło, które swoją wysokością prosi się o moduły, np. takie z półkami skalnymi. Przy tej wysokości dostarczył byś rybom wielu świetnych miejsc do ,,zamieszkania". Wiem że to sporo pracy i czasu, ale jeśli ma być efekt WOW to czasami warto.

• Lubię to 1
Opublikowano
27 minut temu, Jelonek napisał:

Moim zdanie źle nie jest, co nie znaczy że nie może być lepiej, a nawet dużo lepiej. Masz fajne szkło, które swoją wysokością prosi się o moduły, np. takie z półkami skalnymi. Przy tej wysokości dostarczył byś rybom wielu świetnych miejsc do ,,zamieszkania". Wiem że to sporo pracy i czasu, ale jeśli ma być efekt WOW to czasami warto.

Hmmm jakis przykład zdjeciowy moge prosić? 

Chce zeby bylo ładnie i wygodnie rybom ,wiec jestem otwarty na wszelkie rady i propozycje! 

Opublikowano

Wejdź na galerię , tam w kategorii akwaria jest tak wiele zdjęć, że na pewno coś Cię zainspiruje. Na temat wykonania i mocowania tła czy modułów na forum jest bardzo dużo informacji.

• Lubię to 2
Opublikowano

Ile osób tyle pomysłów :) Fajnie to wygląda. Jak będą ryby to też będziesz mieć inne spojrzenie na całość. Sprawdź czy się nie rusza, czy są jakieś kryjówki. 

Ja np u siebie nie mam głazów bo mi się jakoś średnio podobają a Żona to już całkiem marudzi na coś takiego :)

Ale jak całość porośnie jakimś glonem, plus jakaś ryba to będzie piękny klimat. 

ważne, żeby  Tobie się podobało. 

• Dziękuję 1