LukiBars Opublikowano 4 Listopada 2021 #1 Opublikowano 4 Listopada 2021 Witam. Jak pisalem tydzień temu dostałem pozwolenie na większe akwarium Niestety mogło byc tylko i wyłącznie 120x40 (brak miejsca na coś wiekszego) dlatego postanowiłem zwiększyć litrarz wysokością. Zmieniać coś? Może zostać? Słabo, źle to nie moze tak być? Proszę o rady póki jeszcze jest czas coś zmienić! 2
pulpet Opublikowano 4 Listopada 2021 #2 Opublikowano 4 Listopada 2021 Ja bym prawą stronę przesunął maks do ściany i może jeszcze wyżej wyciągnął. A w lewo też coś wyżej popróbował. Ale nie jest źle. I to Tobie się ma podobać.
LukiBars Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor #3 Opublikowano 4 Listopada 2021 Wyżej to niestety nie mam pomysłu na chwilę obecną... Jak nie jest źle to może nie będę narazie ruszał A może jakiś moduł jeden z góry warto byłoby powiesić tak na środek jeden i z prawej strony takiego sopla ?
pulpet Opublikowano 4 Listopada 2021 #4 Opublikowano 4 Listopada 2021 A może zamiast tej układanki po prawej jakiś jeden większy element, taki pod taflę wody, a te mniejsze jako uzupełnienie poukładaj jakoś. Kombinuj, póki sucho masz łatwiej.
LukiBars Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor #5 Opublikowano 4 Listopada 2021 Problem w tym ,ze w okolicy ciężko z serpentynitem. Pod ręką tylko drzewiasty łupek, a tego nie chce... Po ten serpentynit jechalem 50km i to kupione od człowieka z domu... Jeśli sam wygląd tej ukladanki nie jest najgorszy to chyba narazie tak musi zostać.
Jelonek Opublikowano 4 Listopada 2021 #6 Opublikowano 4 Listopada 2021 Moim zdanie źle nie jest, co nie znaczy że nie może być lepiej, a nawet dużo lepiej. Masz fajne szkło, które swoją wysokością prosi się o moduły, np. takie z półkami skalnymi. Przy tej wysokości dostarczył byś rybom wielu świetnych miejsc do ,,zamieszkania". Wiem że to sporo pracy i czasu, ale jeśli ma być efekt WOW to czasami warto. 1
LukiBars Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor #7 Opublikowano 4 Listopada 2021 27 minut temu, Jelonek napisał: Moim zdanie źle nie jest, co nie znaczy że nie może być lepiej, a nawet dużo lepiej. Masz fajne szkło, które swoją wysokością prosi się o moduły, np. takie z półkami skalnymi. Przy tej wysokości dostarczył byś rybom wielu świetnych miejsc do ,,zamieszkania". Wiem że to sporo pracy i czasu, ale jeśli ma być efekt WOW to czasami warto. Hmmm jakis przykład zdjeciowy moge prosić? Chce zeby bylo ładnie i wygodnie rybom ,wiec jestem otwarty na wszelkie rady i propozycje!
Jelonek Opublikowano 4 Listopada 2021 #8 Opublikowano 4 Listopada 2021 Wejdź na galerię , tam w kategorii akwaria jest tak wiele zdjęć, że na pewno coś Cię zainspiruje. Na temat wykonania i mocowania tła czy modułów na forum jest bardzo dużo informacji. 2
Pikczer Opublikowano 4 Listopada 2021 #9 Opublikowano 4 Listopada 2021 Ile osób tyle pomysłów Fajnie to wygląda. Jak będą ryby to też będziesz mieć inne spojrzenie na całość. Sprawdź czy się nie rusza, czy są jakieś kryjówki. Ja np u siebie nie mam głazów bo mi się jakoś średnio podobają a Żona to już całkiem marudzi na coś takiego Ale jak całość porośnie jakimś glonem, plus jakaś ryba to będzie piękny klimat. ważne, żeby Tobie się podobało. 1
Falcowski Opublikowano 4 Listopada 2021 #10 Opublikowano 4 Listopada 2021 Jak dla mnie jest OK. Takie trochęHimalaje, ale jest to jakiś pomysł. Mi się podoba. Aż cud, że udało ci się ten kamień tak wysoko ustawić. Oby nie poleciał. 1
Rekomendowane odpowiedzi