Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam szanowne grono.

Problem ze sterownikiem mam takowy iż po jakby symulacji zaniku prądu (odlaczenie i podłączenie do sieci) sterownik odpala się, widać godzinę, wybrany program jednak ledy nie świecą. Dodam iż w momencie podłączania jest mrygniecie i na tym koniec. Run ustawiony na ON. Godzina aktualna po każdym włącz/wyłącz.

Aby je (LED y) odpalić ponownie muszę podpiąć pod pc sterownik i wgrać mu program na nowo, pomimo że fizycznie powinien tam być i chyba jest bo na liście mode widnieje. Także nie wiem czy wgrać czy manualnie odpalić go za pomocą pled.

Może ktoś ma taki egzemplarz i jest w stanie to sprawdzić czy po wyjęciu i ponownym wpięciu wtyczki zapalą się ledy.

Czy jest to wada egzemplarza? Czy tak po prostu one mają. Na necie nie ma zbyt wielu informacji o tym urządzeniu.

W tym miejscu miałbym jeszcze pytanie odnośnie ustawienia barw %. Mam podłączoną taśmę rgbw i listwę 12000k zimną bright. Jest jakiś optymalny progs, czy czeka mnie całą noc zabawy 😁

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Edited by XXLarge
Posted (edited)

U mnie nawet jak wyłączą i włącza prąd to sterownik działa poprawnie. Ja mam takie ustawienia  ale mam diody RGB + 9500k

IMG_20210223_184910.jpg

Edited by Bezprym
  • Dziękuję 1
Posted

Moj tc 420 po odlaczeniu  zasilania i ponownym podłączeniu  włącza zasilanie diód.   Gotowe ustawienia rbg/biały widzialem na stronce malawi. Si

• Dziękuję 1
Posted (edited)
3 godziny temu, pulpet napisał:

Elektronikiem nie jestem, ale spróbuj podmienić zasilacz. Mi kiedyś Tc420 wariował i problemy  minęły właśnie po zmianie zasilacza.

Mam listwę i taśmę lacznie 35w, zasilka 60w. Mogę to jedynie podpiąć pod zasilacz z laptopa. Nic innego w tej chwili nie mam.

Edited by XXLarge