Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dlatego wlasnie uwazam ze na pewnych rzeczach nie ma co oszczedzac.

Lepiej wydac raz na te 3-4 lata wiecej i miec spokoj.

Cos za cos

niska cena - niskie walory uzytkowe ( halas )

wyzsza cena - milej dla ucha

Ja podpialem i zapomnialem, tylko sobie wklady wymieniam.

:twisted:

Opublikowano

spróbuj zalać go kilka razy, dokładnie odpowietrzyć (przewracaj go kołysz nawet jak już baniuszki nie lecą) możesz nasmarować ośkę wirnika olejem roślinnym, zamocuj go na kilka sposobów (wyżej płycej przechylonego na bok itd) no i jak już wszystko posprawdzasz to daj mu pare godzin pochulać. Jak nie pomoże to nie wiem, ja swojego chińczyka oddałem po prostu.

Opublikowano

Ja sie zastanawiam czy nie zmienic tego Hj-1122 na zewnetrzny Fuval 205.

Mam w tej chwili AQUA NOVA 1500 a w nim 6l ceramiki i do tego bylby ten Fluval 205 i bez wewntrznego jak myslicie da to rade?

Opublikowano
Bez porównania będzie. Fluval 205 może rzecywistego przepływu ma 450l/h. Tyle Ci zbierze co nic. Co wewnętrzny to wewnętrzny;)

Jak bum cyk cyk :mrgreen: zgadzam się w 100% :wink: zdecydowanie stawiam na wew. Na razie pokombinuj, jak nie przejdzie w przeciągu kilku dni, wtedy trzeba by podjąć konkretną decyzję. Ale nie na zew. :wink:

Opublikowano

Zgadzam się. Z początku próbowałem tetry ex 700 użyć jako mechanika ponieważ go nie miałem i dupa zbita. A takiego chińczyka podłączyłem to w pół godziny wszystko pozamiatał do komina :P Już dużo lepiej niż kubełek radzi sobie ten mniejszy atman at 202. Kubeł musiałby być chyba dużo mocniejszy, a to wtedy też cena nieporównywalna do wewnętrznego, nawet eheima.

Krisq75 co będziesz kombinował bierz sprawdzony zestaw, wymień chińczyka i już, a nie będziesz się wściekał, że Ci kupska po akwa fruwają jak się pyśki do żarcia ruszą.