Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, pulpet napisał:

Gruzowisko w całości z kupionych modułów z żywicy, przeciętych fleksem na pół i polepionych klejem montażowym

Co to za moduły? Bardzo fajnie to wygląda👍

Opublikowano (edytowane)

Najtańsze z tanich na Amazon. Marka Hobby. Kupiłem 3 rodzaje po 3 sztuki. Jak pociąłem na pół w różne strony, to miałem 18  części każda inna, albo prawie, bo niektóre się chciały tylko w jedną stronę fajnie ciąć. Na taką kropelkę jak moja budulca opór.

Edytowane przez pulpet
Opublikowano (edytowane)

27 minut temu, Bastian napisał:

Strasznie mi się podoba 😀 👍

Można prosić o link do modułów ?

Nie, bo będziesz miał tak samo😂

Oczywiscie:

https://www.amazon.de/dp/B08D77J4DN/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_QCW1Q7FG440V80HZCKZY?_encoding=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/dp/B08D769D7J/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_2WHRHZREM47H9Z2GPYAC?_encoding=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/dp/B08D795KF9/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_117Q576E2V14E44AQFJY?_encoding=UTF8&psc=1

Ja używałem tych trzech. Jak pokopiesz to pewnie jest więcej.

Ups, nie wiem czy tak wolno. Jak nie, to miłościwie panujący usuną laskawie

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj wypatrzyłem między dekoracjami pierwsze mpangusiątko. 

IMG_20210907_210445.thumb.jpg.b40949c9a7316a716f2eaedef49e77ae.jpg

Tak mi się wydawało, że jedna panna inkubuje i dobrze mi się wydawało.

Niecałe trzy tygodnie od zarybienia, więc raczej gratis z hodowli a nie wynik upojnej nocy w nowym domu. Jak by nie było wychowam jak swoje. W weekend chrzciny😀

• Lubię to 6
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 22.08.2021 o 17:26, pulpet napisał:

Od trzech dni pływa 11 szt. Chindongo Elongatus Mphanga. Ryby podchowane, brak problemu z rozróżnieniem płci.

Panowie od 8 do 10cm. Panie tak ok 6cm. Ryby jeszcze się aklimatyzują, ale już zaczynają pokazywać swoje piękno. Panowie jak kameleony, czasem bladzi, by potem w sekundzie się cudownie  wybarwić. 

Panie też z wolna dostają kolorów,  choć tu szału nie będzie. Ale z tym się liczyłem.

Tak, te ryby są jak kameleony, u mnie samiec to samo. Dodatkowo temperament podobnie, raz jest potulny jak baranek i pływa jak paw, raz wszystko go wkurza i wszystkich goni (łącznie z msobo).

Samice? Nie zgodzę się. U mnie 3 i każda inna, jedna wygląda jak livingstonii, jest ciemna jakby w kropki z żółtym ogonkiem. Inna zaś czarna jak smoła z delikatnie żółtym ogonem.

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.11.2021 o 22:01, ziemniak napisał:

Samice? Nie zgodzę się. U mnie 3 i każda inna, jedna wygląda jak livingstonii, jest ciemna jakby w kropki z żółtym ogonkiem. Inna zaś czarna jak smoła z delikatnie żółtym ogonem.

Nie pozostaje nic innego jak przyznać rację koledze @ziemniak. Zanim zdecydowałem się na Mphangi tu na foum trwała dyskusja, w której padały głosy, że samice nieatrakcyjne i mało ciekawe. Poniżej 15 fotek. W rolach głownych moich 8 samic. Zdjęcia wykonane w przeciągu ok. godziny. Żadnych zmian oświetlenia, małe korekty ustaiwień aparatu. Czy nieatrakcyjne i mało ciekawe oceńcie sami.

DSC_0056.jpg

DSC_0090.jpg

DSC_0100.jpg

DSC_0164.jpg

DSC_0184.jpg

DSC_0210.jpg

DSC_0302.jpg

DSC_0328.jpg

DSC_0346.jpg

DSC_0350.jpg

DSC_0365.jpg

DSC_0379.jpg