Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem buczenie pompy AT-203 spowodowane jest głównie przez drgania jaki ona wytwarza (pewnie wirnik). Drży całą lewa strona akwarium do której jest przyklejona, zauważyliście też coś takiego, jak przyłożę rękę do szyby to czuć drgania. Ma ktoś ewentualnie jakieś rozwiązanie tego problemu? Myślałem że może gdzieś dotyka sama pompa, ale poza przyssawkami nic nie dotyka szyby.

Opublikowano

albo poprostu jest zapowietrzony - 10%

niestety 90% postawię na to że pompa się delikatnie rozsypuję i do wymiany jest ośka ,byle by nie więcej.

Opublikowano
tak pompa jest nowa, ma kilak tygodni, od początku tak było ale myślałem że sie uspokoi.

To ja bym próbował reklamować. Najlepiej, żeby wymienili Ci na nową :D

Opublikowano

W sklepie w którym kupiłem powiedzieli że mogę odesłać do nich, oni odeślą do dystrybutora, pewnie to potrwa trochę:) (licząc koszty wysyłki kurierem pewnie wyjdzie tyle co mowa głowica), ale cóż.

Zapytałem tez o rozmiar piankę bo kupiłem jak wcześniej pisałem rozmiar 4 (zapewniano mnie że będzie pasować) a jak wiadomo nie pasuje:) oto odpowiedź:

"Pianki atmana - wszystkie mają taką samą średnice otyworu montażowego. Nie ma znaczenia jaki jest model głowicy ani rozmiar pianki. Wszystkie pasują do siebie ponieważ średnice sa takie same."

Opublikowano

pianka najmniejszy problem, trochę taśmy i pasuje:). Niestety głowica poza akwa co najmniej 28 dni roboczych (bo tyle mają na reklamacje). pewnie też tyle będą trzymać:). Musze to przemyśleć dobrze czy jest sens wysyłki 20 zł kurier, odbiór tez 20zł za paczkę i już jest 40zł, czyli prawie co nowa głowica, może niech sobie tak pochodzi.

Opublikowano

No to może wyciągnij ją z akwa, sprawdź, rozbierz i zobacz, czy wszystko z trzpieniem w porządku, z wirnikiem, przepłucz, wsadź do akwa, dobrze odpowietrz i uruchom. Zostaw tak na tydzień, dwa i zobaczymy, czy coś przejdzie i dalej to samo.

Opublikowano

Zapytałem tez o rozmiar piankę bo kupiłem jak wcześniej pisałem rozmiar 4 (zapewniano mnie że będzie pasować) a jak wiadomo nie pasuje:) oto odpowiedź:

"Pianki atmana - wszystkie mają taką samą średnice otyworu montażowego. Nie ma znaczenia jaki jest model głowicy ani rozmiar pianki. Wszystkie pasują do siebie ponieważ średnice sa takie same."

Nie wiem o czym mówisz, bo mam ten zestaw i u mnie pasuje.