michalzgierz1989 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Autor #21 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Młodzież i rodzice, dawno nie zaglądałem do akwarium, to już trochę tych młodych jest.
michalzgierz1989 Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor #22 Opublikowano 5 Lipca 2022 (edytowane) 4 Czerwca robiłem gruntowne porządki w sumpie, przez rok trochę się tego syfu nazbierało. Siporax uporządkowałem w jednym miejscu. Oraz całe akwarium wymyłem. Generalnie, ostatnio mam mało czasu żeby zaglądać do akwarium. Ryby się mnożą bo co chwilę jakieś młode wychodzą. Jak będę wysyłał wodę z Kostki morskiej na ICP, to przy okazji sprawdzę co tutaj się dzieje też. Edytowane 5 Lipca 2022 przez michalzgierz1989
Jelonek Opublikowano 6 Lipca 2022 #23 Opublikowano 6 Lipca 2022 Nie wiem jak masz urządzone w tym sumpie, ale wydaje mi się że w sekcji na biologię nie powinno być tyle syfu. Coś tu jest nie halo. 1
michalzgierz1989 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor #24 Opublikowano 6 Lipca 2022 3 godziny temu, Jelonek napisał: Nie wiem jak masz urządzone w tym sumpie, ale wydaje mi się że w sekcji na biologię nie powinno być tyle syfu. Coś tu jest nie halo. Ten siporax i te media to są tam tylko dodatkowo, bo był dodany do ultramaxa, a kupiłem dodatkowy więc go wykorzystałem po prostu żeby nie wyrzucać. Głównym sercem tego akwarium jest Filtr zewnętrzny Generalnie tak to zrobiłem, żeby z góry wszystkie syfy na dole się zbierały. Łatwiej mi to po prostu ogarnąć. 1
michalzgierz1989 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor #25 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Aulonocara fire fish Labidochromis caeruleus Maylandia estherae red red Moje ryby skończyły już 1.5 roku, na zdjęciach za równo dorosłe jak i młode które się same wychowały w akwarium. 1
michalzgierz1989 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Autor #26 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zauważyłem w Akwarium małego szkraba, ale nie jestem pewien po której to rybie może być. Bo w Akwarium jest dwóch podejrzanych, może wam uda się rozpoznać choć jeszcze nie śmiało się pokazuje. VID_20230110_214929.mp4
michalzgierz1989 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Autor #27 Opublikowano 4 Czerwca 2023 W Piątek zrobiłem mały remanent, to widziałem sporo kolejnych szkrabów. Podobnie jak w Morskim również tutaj Piach zniknął. Łatwiej mi w ten sposób odmulić syf.
michalzgierz1989 Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor #28 Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) Dawno się nic nie działo w tym temacie, a to z powodu mojej choroby. Która mnie dopadła w czerwcu zaczęło się, od przeziębienia potem zapalenie płuc i tak mnie trzymało praktycznie do końca sierpnia. Nie ruszałem się właściwie z łóżka i schudłem ponad 20 KG do tej pory nie wiem co mnie tak uczuliło. Więc moje prace ograniczyły się tylko do karmienia, ale ryby przetrwały moją nie dyspozycje bez problemu. Teraz od kilku dni obserwuje mnóstwo młodzików za równo żółtych jak i pomarańczowych. Edytowane 25 Listopada 2024 przez michalzgierz1989 6
michalzgierz1989 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Autor #30 Opublikowano 2 Grudnia 2024 W dniu 25.11.2024 o 21:30, Bastian napisał(a): Życzę zdrówka Dzięki, ale do dawnej formy już raczej nie wrócę. W piątek byłem prywatnie na badaniach na alergeny, i za miesiąc mają być wyniki. To się okażę co z otoczenia mnie uczula. 1
Rekomendowane odpowiedzi