Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, mam na imię Alan jestem z Jastrzębia Zdroju. Moje Akwarium Malawi ma 240l. Wymiary 120x50x40. Posiadam do niego 2 filtry kubełkowe, Multikani 800 jest obecnie w odstawce oraz SunSun HW-3000, grzałka przepływowa, komputer akwariowy do pomiaru Ph, falownikJebao ow10. Stelaż spawałem sam. W baniaku mam około 40 Pysi. To przejściowo, docelowo w przeciągu 2 miesięcy będę stawiał 2 baniak 600l i do niego polecą pysie. Narazie ten musze skończyć tj dołożyć kamieni i zrobić sensowną koronę.  Moja przygoda z pyskami zaczęła się 3 miesiące temu w szpitalu. Jako ratownik Górniczy oddelegowano mnie do pracy w szpitalu covidowym. Tam jak to ryle na odcinku dziecięcym kupiliśmy papugę, chomika, i akwarium z rybkami, na mnie spadło akwarium. Posiłkowałem się forami i tak wpadłem na was. W domu córce 10 letniej pokazywałem zdjęcia akwarium ze szpitala. I się zaczęło, ona chce rybki. A że tata też wzięło bo miałem pod opieką przez 2 miesiące akwarium w szpitalu to zadecydowałem ze będziemy mieć akwarium w domu. Po namyśle kupiłem baniak 240l, zrobiłem stelaż, i przychodzi wybrać jaki rybki wpuszczamy. Przypomniało mi się wasze forum i pysie. Zacząłem oglądać zdjęcia, filmiki z pysiami, córce pokazywałem. Jest oboje z córką chcemy pysie. No i mamy. Córką mi pomaga od karmienia po porządki w akwarium. Żona  się śmieje ze jesteśmy walnięci. Mam nadzieję że pomożecie nam z pysiami. Szczęść Boże. 

20210519_145946.jpg

20210519_111828.jpg

20210511_165845.jpg

20210512_130906.jpg

• Lubię to 5
Opublikowano

Witaj na forum🖐️ Na wszystkie nurtujące Cię pytania otrzymasz tu odpowiedź. Tematy zakładaj w odpowiednich działach, ale przed dodaniem nowego tematu warto użyć wyszukiwarki, być może temat który będziesz chciał poruszyć, był już wcześniej omawiany i znajdziesz odpowiedź. Życzę udanej i przyjemnej hodowli:)

• Lubię to 1
Opublikowano

@Bezprym tak wiem, musze dołożyć kamieni I zrobić groty, narazie nie bardzo mam czas by po składach jeździć, opieram się narazie na przesyłkach kurierskich z braku czasu. Narazie praca i oddelegowanie nie pozwala mi. Ale w najbliższym czasie załatwię temat kamieni. Jeszcze muszę stelaż do końca obudować i okleić. 

• Lubię to 2