Jelonek Opublikowano 25 Marca 2021 #1 Opublikowano 25 Marca 2021 (edytowane) Po radach jakie otrzymałem od Limak86, Mróz i AndrzejGłuszyca, stwierdzam że obsadzenie 112 L dwoma gatunkami nie jest najlepszym pomysłem. Trochę żałuje że nie kupiłem 200L. Mój pierwszy wybór to chindongo saulosi (oryginalnie ) głównie ze względu na dymorfizm i piękne ubarwienie. Jaka ilość będzie najodpowiedniejsza. Czy w grę wchodzi tylko charem? Słyszałem że w stadzie dobrze jest mieć 3 lub 4 samce bo wtedy ich agresja się rozładowuje między nimi, ale nie wiem czy to prawda. Planuję zakup młodych rybek. Czy dobrze będzie nabyć je w jednym miejscu, czy lepiej z dwóch różnych źródeł? Edytowane 25 Marca 2021 przez Jelonek 1
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 26 Marca 2021 #2 Opublikowano 26 Marca 2021 10 godzin temu, Jelonek napisał: Jaka ilość będzie najodpowiedniejsza. 15 sztuk możesz wpuścić 10 godzin temu, Jelonek napisał: Słyszałem że w stadzie dobrze jest mieć 3 lub 4 samce bo wtedy ich agresja się rozładowuje między nimi, ale nie wiem czy to prawda Tylko ty masz za małe akwarium na tyle samców ,góra 2 same i dobrze zagruzowane akwarium żeby było sporo krajówek 10 godzin temu, Jelonek napisał: Czy dobrze będzie nabyć je w jednym miejscu, czy lepiej z dwóch różnych źródeł? Ryby nabywa się u jednego hodowcy najlepiej... 1 1
Jelonek Opublikowano 26 Marca 2021 Autor #3 Opublikowano 26 Marca 2021 Rozumiem że 15 sztuk dotyczy młodych osobników. Jak dorosną to odłowić nadmiar samców? Czy może lepiej nabyć już osobniki większe gdzie można odrużnić płeć?
bojack Opublikowano 26 Marca 2021 #4 Opublikowano 26 Marca 2021 44 minuty temu, Jelonek napisał: Czy może lepiej nabyć już osobniki większe gdzie można odróżnić płeć? Weź i kup. To nie jest takie proste kupić dorosłe osobniki. Tak byłoby najłatwiej. Z drugiej strony miło jest przyglądać się jak obsada dorasta. 3 1
Rekomendowane odpowiedzi