siwy177 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 #1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam juz wcześniej pisałem o nowej eko farbie.Teraz juz jestem poinformowany. A więc w/g zapewnień producenta ( dzwoniłem osobiście) farba EKOAKRYLKA jest w 100% ekologiczna i ma wszystkie atesty dopuszczające do kontaktu z żywnością i wodą pitną. Wbrew temu co podaja na stronie jest dostępna w KAŻDYM koloze jaki tylko jest ( kwestia indywidualnego dogadania się).I co ułatwi sprawę ludzia z małych i oddalonych miast jest dostępna przez internet z dostawa do domu Może wyjdzie troszke drożej niż FAUST lub ta inna z OBI ale czego się nie robi dla akwarium )Myslę ze to alternatywa dla wielu z Was. Ja osobiście zamówiłem biała i bedę sam robił odcienie pigmentami. Pozdro [/b]A oto link do strony producenta http://sklep.aksil.pl/index.php?kategoria=2&wiecej=94
Lenek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Jak to jest do drewna, to może być do CR ??
romekjagoda Opublikowano 17 Kwietnia 2008 #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Lenek a co to ma do rzeczy? Ma atesty, jest emalią akrylową jak Faus więc 'ale o so chodźi..'?
siwy177 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Jak to jest do drewna, to może być do CR ?? głównie do drewna ale powiem ci co jest napisane na puszce ( bo dzis kurier przywiózł) " przeznaczona do ochronnego malowania elementów drewnianych,drewnopodobnych,płyt wiórowych,pilśniowych,płyt MDF,sklejki i innych porowatych powierzchni" Mnie to wystarcza,zreszta Faust tez jest ogulnego zastosowania )
Rekomendowane odpowiedzi