soldi3r Opublikowano 10 Marca 2021 #1 Opublikowano 10 Marca 2021 Witam serdecznie wszystkich grupowiczów i potrzebuje rady bardziej doświadczonych grupowiczów na temat obsady do zbiornika 250x70x60. Jestem otwarty na wszelkie propozycje i uwagi z waszej strony. Myślałem o kilku haremach tylko czy wszystkie pasują do jednego zbiornika. a więc: 1) Chindongo Demasoni lub Pseudotropheus Demasoni (nie wiem czy to ten sam gatunek i czym się różni?); 2) Cynotilapia afra gallireya reef; 3) Labidochromis sp, mbamba; 4) Melanochromis interruptus; 5) Metriaclima estherae OB; 6) Pseudotropheus flavus; 7) Pseudotropheus saulosi; 8. Pseudotropheus sp. elongatus mphanga; zaznaczam że chciałbym wziąć z każdego gatunku ok. 10 szt. do czasu az mozliwe bedzie określenie płci i wyselekcjonowanie haremu i redukcje samców. Z góry dziekuje za sugestie i pomoc
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Marca 2021 #2 Opublikowano 10 Marca 2021 3 godziny temu, soldi3r napisał: 1) Chindongo Demasoni lub Pseudotropheus Demasoni (nie wiem czy to ten sam gatunek i czym się różni?); To jest ten sam gatunek . Prawidłowa nazwa to Chindongo demasoni. 3 godziny temu, soldi3r napisał: 7) Pseudotropheus saulosi; Prawidłowa nazwa to Chindongo saulosi.
Rekomendowane odpowiedzi