Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jest taki specjalny klej w sprzedazy obok rurek

Koszt tego kleju to 12PLN w OBI no i do tego trzeba rurke przeczyscic acetonem (zmywacz do paznokci) bo sa tez zmywacze specjalne ale drogie.

klej jest w takiej puszcze stalowej i pedzelek ma zintegrowany w srodku.

Kleisz banalnie prosto i szybko czyscisz. smarujesz zlaczke klejem i przekrecasz o cwierc obrotu no i za 30 sek juz trzyma :)

a na jedno musisz zwrocic uwage po przecieciu ograduj rurke z ranta na zewnatrz nozykiem do tapet.

Opublikowano

Jak pisałem, nie dostałem rurek do kubełka. Próbowałem sprawę załatwić polubownie ze sprzedawczynią, ale nie. Bo ona uważa, że filtr jest kompletny. To jej tłumaczę, że nie jest, bo bez rurek się go nie użyje. Więc gdzie tu komplet?A ona mi na to, że ich nie ma, więc to mój błąd, że nie spytałem, czy ma rurki. Ale na aukcji nie było napisane, że filtr jest niekompletny. To jest dałem neutrala (chyba z litości :? ),a ona mi bach! negatywa :!: i jeszcze bezczelnie ściemnia w tym komentarzu. Nie polecam tej kobity, gdyby ktokolwiek się natknął:

kata1455

P.S. sorry za OT - musiałem się wyżalić. Moje nieskazitelne konto na allegro zostało skażone :cry:

Opublikowano

do fluvala w sklepie daja na bank ;waz wylot rurke zasysajaca ikoszyczek zabezpieczajacy wlot (nie wiem jak z deszczownia u mnie w nowych nie bylo305) ai jeszcze dwa kolanka na zagiecie weza

Opublikowano

kompletny filtr to taki jaki jest sprzedawany w sklepie w pudełu - ty takiego nie otrzymałeś więc sprawa jest ewidentna.

użytkownika kata1455 nie ma na allegro

Opublikowano

Dzięki koledzy za rady :D zajmę się tym jeszcze dziś, teraz lecę na zajęcia, ale po powrocie zrobię tak, jak piszecie. Dam znać tu na forum, czy coś z tego wyszło.

P.S.Mi w opcji "szukaj użytkownika" znajduje tego sprzedawcę.

Opublikowano

jak dobrze argumentowałeś i mają porównanie tego modelu w sklepie i opis z aukcji, że kompletne, to jest Twoja :twisted: Miałem podobną sytuację i gościa zawiesili na pół roku.