Lechu0031 Opublikowano 5 Marca 2021 #1 Opublikowano 5 Marca 2021 Witam chce na tylni plan wrzucić kryptokoryne, baniak mam 200 l jedno gatunkowy saulosi Coral mają dopiero po 3 miesiace. Podłoże jak u większości piasek kwarcowy bardzo drobny. Teraz moje pytanie jak posadzić taka kryptokoryne? Czy po prostu włożyć w piach i dać dwie trzy kulki gliny dookoła? Czy jakos inaczej? Proszę o pomoc Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
amac1975 Opublikowano 5 Marca 2021 #2 Opublikowano 5 Marca 2021 W swoim akwarium od lat mam Kryptokoryny.Mam je posadzone w specjalnych koszykach przeznaczonych do sadzenia roślin do oczek wodnych.Koszyki wypełnione są drobnymi kamieniami i pomiędzy nimi są kulki z nawozem do roślin.Koszyki schowane są za kamieniami.Dzięki temu rozwiązaniu zawsze mogę je przestawić a także przesadzić w razie potrzeby do większego koszyka i ponownie uzupełnić kulki z nawozem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6
Lechu0031 Opublikowano 5 Marca 2021 Autor #3 Opublikowano 5 Marca 2021 Dzięki wielkie za pomoc, czyli tak jak piszesz ja zrobię tak samo. Kupie koszyki wsypie żwirku plus kulki gliny i zastawie kamieniami. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lechu0031 Opublikowano 5 Marca 2021 Autor #4 Opublikowano 5 Marca 2021 Lejesz coś do wody czy tylko nawóz do koszyka dajesz? O i co z poziomem żelaza? Bo chwilowo jest u mnie NiewykrywalneWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
amac1975 Opublikowano 5 Marca 2021 #5 Opublikowano 5 Marca 2021 Nie leję nic.Kiedyś znajomy, który ma roślinniaki mówił mi, że Kryptokoryna i w kałuży będzie rosła .Coś w tym jest .Ostatnio nawet w hydroponikę się zacząłem bawić a ta też dużo wyciąga z wody.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4
Lechu0031 Opublikowano 5 Marca 2021 Autor #6 Opublikowano 5 Marca 2021 Super baniak tak poza tym!! Pięknie wygląda, dzięki za rady wyśle Update jak przyjadą mi rośliny pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Lechu0031 Opublikowano 10 Marca 2021 Autor #7 Opublikowano 10 Marca 2021 Posadziłem zobaczymy co z tego wyjdzie, tylko zastanawiam się czy nie poucinać wszystkich liści i zostawić same korzenie i czekać na nowe liście czy zostawić ją w spokoju. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Robson79 Opublikowano 10 Marca 2021 #8 Opublikowano 10 Marca 2021 Kryptokoryny zostaw w spokoju tylko dodaj trochę kamieni, bo jakoś płasko i kryjówek dla słabszych ryb brakuje... 3
Lechu0031 Opublikowano 10 Marca 2021 Autor #9 Opublikowano 10 Marca 2021 Ok dodam kamieni Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lechu0031 Opublikowano 11 Marca 2021 Autor #10 Opublikowano 11 Marca 2021 Zrobilem update tak jak Radziles I tak to teraz Wyglada moim zdaniem teraz super Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi