Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej jak u Was jest? cyrkulator cały czas działa czy na noc wyłączony? Żeby rybki odpoczęły sobie. Poznam opinie i spostrzeżenia. Pozdro 

Opublikowano
23 minuty temu, Bartek_De napisał:

U mnie "idzie" cały czas;) nawet do karmienia nie wyłączam.

Tylko ciężko karmić bo wszystko lata po baniaku:-)

Opublikowano

U mnie też chodzi na okrągło i pokarm sypię w nurt falownika aby wszystkie ryby miały możliwość złapania choć kilku granulek... 😉

• Lubię to 3
Opublikowano

U mnie chodzi od 7.00 do 23.00 na 1/2 mocy, następnie przełącza się w tryb nocny, do karmienia wyłącza się razem ze skimerem na 10 minut.

Wy-Tapatalkowane

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie non stop działa jak i kaseciak z pompą, nic się na noc nie wyłącza poza oświetleniem.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Opublikowano

Miałem pompę włączoną non stop na pół mocy, dopiero po kilku dniach zorientowałem się, że Placidochromis Blue Otter (całe stadko 9 szt.) nie chce pływać po akwarium, schowany siedzi w najspokojniejszym miejscu, w dodatku lekko poddenerwowany.. zacząłem zmieniać moc i tryby pompy, raz krótko max, na noc bardzo delikatnie, w większości fale, czyli impulsy pompy.. empirycznie stwierdzono szczęśliwość u rybek.. ganiają się po całym szkle, zwiedzają, cieszą się.. bawią. Na jedzenie nie wyłączam podobnie jak @Bartek_De, co owocuje, że nawet najmniejsze Otopharynx Tetrastigma nie głodują.. w dodatku, jak dotąd pochowane Synodontis Petricola lubią na żer się pokazać..