Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poniżej znajdują się zdjęcia mojego pierwszego baniaka Malawi. Choć miałem przez szereg styczność z akwarystyką (głownie roślinną) postanowiłem coś zmienić i tę zmianę możecie ocenić na zdjęciach poniżej.

Szkło to klasyczne akwarium 375 l oświetlone dwiema belkaimi ledowymi (przy akwarium roślinnym była jedna belka na lampach HQI  o mocy w sumie 300 W :-)) tutaj na szczęście takiego światła nie potrzeba...

Filtracja...  jak doprowadzę ją do stanu jaki chciałbym aby była to ją opiszę na razie nie  będe się wygłupiał- pomysł był narurowiec, ale z racji tego ze mam na stanie 2 filtry kubełkowe, obecnie jedynie jeden podpięty z jednym prefiltrem HW-603A, obecnie  przebudowuję ten układ z uwagi na jego ograniczoną przepustowość.... 

Obsada: Chindongo saulosi

metriaclima red red

pseudotropheus acei

labidochromis yellow

melanochromis maingano

IMG-1315.thumb.JPG.709e845d48c90e535e51c5fdd12fac0e.JPG

IMG-1297.JPG

IMG-1317.JPG

• Lubię to 8
Opublikowano

Witaj na naszym forum. Bardzo ładna aranżacja, choć chyba nie ma tam za wiele kryjówek dla ryb (zwłaszcza dorosłych) ale może to tylko złudzenie. Ogólnie bardzo mi się podoba👍 Jeśli będziesz chciał porozmawiać o filtracji oraz jej przebudowie to załóż nowy temat w dziale osprzęt do akwarium, na pewno pomożemy:)

Opublikowano

Fajna aranżacja w sensie użytych kamieni. Są duże i tylko uzupełnione do smaku małymi. Wygląda to dużo lepiej niż mnóstwo małych narzuconych na siebie niczym sterta otoczaków przy drodze - a takich właśnie aranży mbunowych niestety widuje się sporo.
Także reasumując dobra robota default_smile.png

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka