Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też szukałem na Śląsku i zdecydowałem się na Myciok'a

Szybka realizacja. Bardzo tani dowóz (Erybka dowieźć nie chciała)
Akwarium dobrze wykonane zgodnie z zamówieniem.

Cena była bezkonkurencyjna. Generalnie polecam

Opublikowano
W dniu 28.02.2021 o 14:31, Bojar napisał:

Też szukałem na Śląsku i zdecydowałem się na Myciok'a

Szybka realizacja. Bardzo tani dowóz (Erybka dowieźć nie chciała)
Akwarium dobrze wykonane zgodnie z zamówieniem.

Cena była bezkonkurencyjna. Generalnie polecam

To w moim przypadku cena bezkonkurencyjna jest właśnie u E-rybki , bo dają 15 % rabatu na akwaria słodkowodne. 2070 zł za akwarium 200x50x60h, szyba 12 mm, 3 boki opti, silikon bezbarwny. Ale mają na dole oferty dopiskę " przy zbiornikach powyżej 40 cm wysokości klejonych transporentnym silikonem może wystąpić skurcz silikonu, oraz drobne pęcherze, które nie powodują rozszczelnienia zbiornika" Czyżby z góry zastrzegali sobie, że nie uznają gwarancji na ewentualne moje zastrzeżenia co do wyglądu, pęcherzyków itd ? Za dowóz na terenie Śląska powiedzieli mi 50 zł, bez wniesienia. transport ze sklepu w Zabrzu. 

Oferta Mycioka jest u mnie chyba na 7 miejscu z ofert. Za samo akwarium chcą 2782 zł ( zgodnie z kalkulatrem). 

No i co tu robić???

Opublikowano
W dniu 3.03.2021 o 16:17, klinsman87 napisał:

Oferta Mycioka jest u mnie chyba na 7 miejscu z ofert. Za samo akwarium chcą 2782 zł ( zgodnie z kalkulatrem). 

No i co tu robić???

Może zrezygnować z opti i silikonu bezbarwnego.

Moim zdaniem przy tak dużym akwarium jednak tylko czarny silikon. Mocniejszy i nie zachodzi glonem tak bardzo.
Opti jest super ale przy mocno oświetlonych, roślinnych bądź morskich akwariach. Przy Malawi lub Tanganice różnica będzie bardzo niewielka.
Dochodzi też minus - szkło jest bardziej podatne na zarysowania co przy piasku i skałach ma znaczenie.

Co do ceny to zadzwoń i pogadaj. Ja za 170x50x60 12mm zapłaciłem 1000. Fakt, że półtora roku temu

• Lubię to 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zrób front opti i czarny silikon, nie wygląda to źle (mam tak u siebie), a naprawdę jest różnica między opti a zwykłym szkłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.02.2021 o 13:45, Waclaw napisał:

Możesz rozważyć szkiełko z Akwarium Szczecin. Dostawa na miejsce. Koszt transportu naprawdę OK. Kilka miesięcy temu dojechał do mnie zbiornik 700 l. Wykonanie- bez najmniejszych zastrzeżeń. Wręcz perfekcyjne. Terminowość- była mała obsuwa, ale warto było poczekać. 

Czekam właśnie na akwarium od "Akwarium Szczecin". Cierpliwości już zaczyna troszkę brakować, bo już trzeci miesiąc mija a ja nadal czekam. Miało być pierwotnie na początku maja, a jest już czerwiec i ciągle się termin przesuwa. Mam się czego obawiać, czy to normalne u Przemka Wieczorka? Kontakt mailowy jedynie, ostatnia odpowiedź 27.05.21. Ponoć zostało tylko wzmocnienia wkleić i gotowe...podobno. Miał ktoś podobne doświadczenia?

Opublikowano
Czekam właśnie na akwarium od "Akwarium Szczecin". Cierpliwości już zaczyna troszkę brakować, bo już trzeci miesiąc mija a ja nadal czekam. Miało być pierwotnie na początku maja, a jest już czerwiec i ciągle się termin przesuwa. Mam się czego obawiać, czy to normalne u Przemka Wieczorka? Kontakt mailowy jedynie, ostatnia odpowiedź 27.05.21. Ponoć zostało tylko wzmocnienia wkleić i gotowe...podobno. Miał ktoś podobne doświadczenia?
Nic się nie przejmuj. Miałem podobne doświadczenia i wiem, że na prawdę warto poczekać. Weź pod uwagę, że Przemek to nie firma z setką pracowników, on to wszystko robi sam z pomocą żony. Rozumiem, że umowa to umowa i jednak jakaś terminowość obowiązuje, ale jak już baniak będziesz miał u siebie to bądź pewny, że nie będzie się do czego przyczepić jeśli chodzi o jakość wykonania.

Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
Opublikowano
8 godzin temu, klinsman87 napisał:

Czekam właśnie na akwarium od "Akwarium Szczecin". Cierpliwości już zaczyna troszkę brakować, bo już trzeci miesiąc mija a ja nadal czekam.

8 godzin temu, Bartek_De napisał:

Nic się nie przejmuj. Miałem podobne doświadczenia i wiem, że na prawdę warto poczekać.

Kiedy czekałem na dostawę swojego zbiornika z Akwarium Szczecin, miałem podobne odczucia. Ale jak już do mnie dojechał,   to jak kiedyś powiedział Bartek- "banan nie schodził mi z twarzy":).  Nie ma się do czego przyczepić. Tyle słyszy się na Forum o bublach większych i mniejszych. Robisz zbiornik na ładne parę lat- z pewnością w ostatecznym rozrachunku docenisz co dostałeś.

• Lubię to 2
Opublikowano

A ten czas czekania poświęć na przygotowania... aranżacja (podłoże, kamienie, tło), filtracja, oświetlenie. Do tego nie potrzebujesz mieć akwarium na miejscu, a wszystko wymaga trochę czasu ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.