Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, darkon napisał:

Raczej błąd test. Nigdy nie trafiłem na jakąkolwiek sprawdzoną informację, że skały wapienne są w stanie tak zalkalizować wody.

Jak zatem zrobić go poprawnie?

Opublikowano

@Dawid K masz w zbiorniku jakiegoś osobnika rdzawego, który nie wyblakł ? Możesz wstawić jego zdjęcie, najlepiej w towarzystwie takiego wyblakłego? Moje typy takiego stanu rzeczy są dwa:

- słabe jakościowo ryby, przy zmianie warunków bytowania podupadły na kondycji

- zatrucie związkami azotu, i to jest raczej pewniak, świeży, niedojrzały zbiornik i młode ryby podatne na takie szkodliwe działanie azotu.

Proponuje dodać Sera Toxivec, powinno pomóc, a regularnie podawane z Seachem Stability pozwoli z czasem stworzyć jakąś biologię w tym zbiorniku.

  • Lubię to 2
Opublikowano
2 minuty temu, darkon napisał:

Możesz wstawić jego zdjęcie, najlepiej w towarzystwie takiego wyblakłego?

Tak mam postaram się je tak złapać

Opublikowano

To są młodziutkie ryby i jaśniejsza barwa może być wynikiem stresu... Ja bym się nie przejmował a co najwyżej obserwował ryby... Ryby się zaaklimatyzują, ustalą hierarchię i wszystko będzie ok... Trochę cierpliwości... 😉

  • Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 19.02.2021 o 22:03, Robson79 napisał:

To są młodziutkie ryby i jaśniejsza barwa może być wynikiem stresu... Ja bym się nie przejmował a co najwyżej obserwował ryby... Ryby się zaaklimatyzują, ustalą hierarchię i wszystko będzie ok... Trochę cierpliwości... 😉

Chyba przez ponad dwa tygodnie by się oswoiły a moje dalej blade

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.