Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Foto. Ten pokarm HS Vivid Color też zawiera ryby, czy mbuna mogą jeść mięso? Wcześniej miałem małą puszkę i było lepiej, doradzono mi że większe opakowanie ma większe płatki, a tu ... pokarm chyba dla narybku.

IMG_20221010_210727.jpg

Ten "probiotyk " Tropical prodefence warto podawać?

Poniżej fotki Hikari:

406025240_Screenshot2022-10-1021-16-58.jpg.cbc43a37967dcefe7f2dcb82494c6f75.jpg943112049_Screenshot2022-10-1021-16-41.jpg.3a5e43963884bfc7fab5538f491e802e.jpg1490677840_Screenshot2022-10-1021-17-14.jpg.13946bd02fcaa703fffb0ae1e54003bb.jpg

Generalnie chciałbym urozmaicić pyśkom dietę ale nie zaszkodzić. Przymierzam się do drugiego podejścia do Demasoni. Poprzedni zakup 8szt. wszystkie padły nie wiem właśnie czy nie przez pokarm bo wszystkie inne przeżyły.

Edytowane przez Rafał80
Opublikowano

Karmię swoje ryby podobną drobnicą, ja jestem zadowony. Zostaje zjedzony w ciągu 1 minuty, a mają szansę zjeść go wszystkie ryby. Nie śmieci i zostaje zjedzony cały, bez pozostawiania jakiejkolwiek pozostałości.

Opublikowano

Piszesz o tym HS Vivid Color? U mnie jest tak drobny że pewnie z połowa po prostu pływa w toni ryby nie wyłapują tego pyłu więc nie za fajnie. Radzę sobie tak że odmierzam sporą porcję namaczam i formuję wafelek, zostawiam do wyschnięcia. Potem da się połamać praktycznie bez pyłu.

Opublikowano
9 godzin temu, Rafał80 napisał:

czy mbuna mogą jeść mięso?

Mbuna toleruje niewielki dodatek mięsny, najlepiej jak będzie to krewetka.Demasoni to typowy roślinożerca żywi się glonami, obawiam się że trudno będzie utrzymać te ryby na granulatach zawierających dużo białka.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjI_rnBr9f6AhXVQvEDHXsNDP0QFnoECAsQAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.argusakwarystyka.pl%2FEncyklopedia%2FP%2FPseudotropheus-demasoni&usg=AOvVaw1ACJNOgAhCmt2UfgO9eIUZ

Opublikowano

Heh i bądź tu mądry. Widzę że wielu podane np. HS Vivid Color, czy Tropical Cichild color, Tropicam Africa Herbivore, Tropical Malawi Chips green pea - wszędzie tu mam y mięso /białko. Ktoś z tych produktów stosuje przy Demasoni?