Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koncepcja z korzeniem bardzo mi się podoba, w ogóle widzę że masz plan na to akwarium, jedna tylko rada pamiętaj by te kamienie które masz przy korzeniu ułożyć bardziej chaotycznie (naturalnie), by nie wyglądały jak  mur w Szkocji gdzie się owce wypasa😉, ale poza tym petrda jak kolega wyżej napisał zdjęcie całości z frontu by się przydało. Jednak naprawdę podoba mi się projekt, świetna robota 🔥👍🏻

Edytowane przez Jeb_us
Literówka
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Spokojnie, ułożenie kamieni na ścisk jest tylko na potrzeby konstrukcyjne aby odseparować  strefę roślinną z piaskownicą jak będziemy ,,wygładzać" aranżację to zrobimy tam trochę narzutu kamiennego żeby wyglądało bardziej naturalnie. Dodałem również zdjęcia z ,,frontu" akwarium aby bardziej zobrazować korzeń na tle całości, został jeszcze cały środek baniaka na budowę gruzowiska dla skalniaków z Mbuny1903004584_front1.thumb.jpg.7990a574dc3f18c45e18dce38cca8859.jpg837595839_front2.thumb.jpg.136d12c58dde8ad131517ca371138bae.jpg 🙂.

• Lubię to 5
Opublikowano

wg mnie ... dosuń tło w jedną stronę a drugą stronę obłóż gruzem do góry :D

Ale to jest kwestia indywidualna na tematy gustów się nie rozmawia :D

I fajnie jakby tło  było w kolorze skały na ścianie :D

Ale generalnie podoba mi się :D

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Radzik napisał:

wg mnie ... dosuń tło w jedną stronę a drugą stronę obłóż gruzem do góry :D

Obydwa rogi będą zagospodarowane więc bez obaw wolnej przestrzeni tam nie będzie.

Ale to jest kwestia indywidualna na tematy gustów się nie rozmawia :D

I fajnie jakby tło  było w kolorze skały na ścianie :D

Dość trudna sprawa zgrać to kolorystycznie, niestety nie mamy wpływu na kolory jakich używa producent. A żeby samemu przemalować tło, to dla mnie na razie za ciężki temat.

Ale generalnie podoba mi się :D

Dzięki 👍

Edytowane przez rabczanin
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

@Jeb_us tak jest to moduł BTN po moich przeróbkach, szkoda mi było nie wykorzystanej kubatury więc z 20 cm tła płaskiego dociąłem plecy do modułu, podzieliłem go na 3 części w środku, skleiłem, pomalowałem, nawierciłem otwory i otrzymałem moduł monolityczny z 3 grotami. Jutro przy świetle naturalnym zrobię fotki modułu z bliska i wrzucę na forum, powiem szczerze wyszedł mi ciekawy element 😄.

1573687523_modu.thumb.jpg.d3ca586147da6c1ebc4eb4672afeb192.jpg

Odnośnie kamienia to są trzy opcje które ewoluowały:

1) początkowo gruzowisko chciałem zrobić z czerwonej lawy, aby nawiązać do czerwieni na tle,

2) potem postanowiłem zrobić gruzowisko z serpentynitu, ale mi to na forum odradziliście że ładne ale zbyt oklepane,

3) doradzałeś  mi aby iść w budulec lokalny więc czekam cierpliwie bo się ociepla aby wybrać trochę kamienia z potoku który płynie obok mojego domu i na razie na tej opcji stanęło.

literówka
  • Lubię to 2
Opublikowano
8 godzin temu, rabczanin napisał:

Czy chodzi Ci o ,,dorobienie" pnia drzewa ?

Podobny korzeń przykleić lub położyć na tym co jest, aby sięgało to pod taflę. Mogło by to stworzyć efekt drzewa, które wpadło do wody. 

Opublikowano

Spoko myślę że najlepsza opcja z tymi kamieniami rzecznymi, teraz druga sprawa chyba zapożyczę sobie twoj pomysł z tym kamieniem na ścianie, do mojej przyszłej banki super to wygląda naprawdę jeszcze, mi powiedz czy jest możliwość nabycia innego koloru i gdzie to nabyłeś takie cudo 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, przemo-h napisał:

Podobny korzeń przykleić lub położyć na tym co jest, aby sięgało to pod taflę. Mogło by to stworzyć efekt drzewa, które wpadło do wody. 

Ok, teraz wiem o co Ci chodziło i na pewno będzie to fajnie wyglądało i szczerze mówiąc sam o tym wcześniej myślałem tylko miałem obawy że jak ,,przetnę"  baniak korzeniem z góry na dół to czy nie zaburzę za bardzo cyrkulacji wody dla tego chciałem zachować czystą górna taflę, ale chyba się nic nie stanie jak nadbuduje w górę korzeń ?

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Jeb_us napisał:

Spoko myślę że najlepsza opcja z tymi kamieniami rzecznymi, teraz druga sprawa chyba zapożyczę sobie twoj pomysł z tym kamieniem na ścianie, do mojej przyszłej banki super to wygląda naprawdę jeszcze, mi powiedz czy jest możliwość nabycia innego koloru i gdzie to nabyłeś takie cudo 🤔

Kamień jest z twoich stron w okolicach NS jest całe zagłębie kamieniarskie (kamieniołomy). Już pisałem o ,,skórze" na tym forum, zaraz Ci napisze co i jak 😁

literówka