PawełZ Opublikowano 23 Stycznia 2021 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Na poniższych zdjęciach przesyłam propozycję ułożenia skał dla obsady: Cynotilapia zebroides Jalo Reef 2+8, Chindongo saulosi 2+8 , Labeotropheus trewavasae Thumbi 1+4 lub 2+8. Proszę o rzeczowe uwagi czy dla tej obsady jest odpowiednia aranżacja. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez AndrzejGłuszyca 3
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Stycznia 2021 #2 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Oceniając optycznie wygląda bardzo fajnie. Ja bym jeszcze dodał jednak trochę kamieni z prawej strony w tym celu aby tej obsadzie zapewnić więcej kryjówek. Nie musisz robić tego teraz skoro nie masz do tego przekonania. Kamienie zawsze można dołożyć w każdym momencie. Zmieniłem Ci trochę tytuł na bardziej czytelny.
Robson79 Opublikowano 23 Stycznia 2021 #3 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zdecydowanie dołożył bym więcej skał, aby samice i słabsze osobniki miały gdzie się schować przed natarczywymi samcami.
PawełZ Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor #4 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Dziekuję za podpowiedzi. Tak podejrzewałem, ale pomyślałem, że zostawię więcej miejsca do pływania dla kulfona bo to wieksze rybka.
Robson79 Opublikowano 23 Stycznia 2021 #5 Opublikowano 23 Stycznia 2021 To że kulfon rośnie większy nie oznacza, że nie potrzebuje kryjówek 1
PawełZ Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor #6 Opublikowano 7 Lutego 2021 Propozycja mocniejszego zagruzowania akwarium. Czy coś jeszcze zmienić bo kamienie jeszcze mam? 9
aro600 Opublikowano 7 Lutego 2021 #8 Opublikowano 7 Lutego 2021 Bardzo udana aranżacja, ja bym już nic nie zmieniał. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi