Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.02.2021 o 14:14, Bezprym napisał:

Znam ten ból, ja też musiałem oswoić żonę z 240l żeby potem móc postawić większe. 😉 😁

Mialem dokladnie ten sam 'problem' :D Teraz muszę robić przesiadkę, a w bloku jest to zawsze wyzwanie. No i stres dla podopiecznych.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bojack napisał:

Mialem dokladnie ten sam 'problem' :D Teraz muszę robić przesiadkę, a w bloku jest to zawsze wyzwanie. No i stres dla podopiecznych.

Dowodzi to tego że nasze żony niepotrzebnie narażają nas na niepotrzebny wydatek a nasze ryby stres.😉

Edytowane przez Bezprym
  • Lubię to 2
  • Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.01.2021 o 22:10, przemo-h napisał:

Jeśli poskładasz tą obsadę, to proponuję zostawić gdzieniegdzie wolną przestrzeń dla Gephyrohromis i Itungi. Nie musi to być idealnie podzielone. 

@przemo-h myślę iż taka główna strefa relaksu będzie dla nich ok, dalej od korzenia lecę z gruzowiskiem a w narożniku przy tle  chce posadzić palmy nad plażą (nurzańce i anubiasy)😉. Plażę choć o wiele węższą pociągnę jeszcze wzdłuż przedniej szyby przed gruzowiskiem i zakręcę za modułem do drugiego narożnika, myślę iż będzie dość dużo miejsca do kopania ?

1480368387_korze1.thumb.jpg.8de113eb819cec4d213dda1841412b08.jpg

krzeń 3.jpg

korzeń 2.jpg

658734902_korze.thumb.jpg.ede18689b3552c64ea264ea1ef913aea.jpg

Tym wpisem zakańczam i zamykam ten temat, dziękuję wszystkim kolegą za pomoc, porady i cenne wskazówki. Dalsze relacje i moje dylematy na temat meblowania chałupy dla moich pyszczaków kontynuuje w dziale ,,Tła, podłoże, dekoracje......" w wątku Nowe akwarium - menager logistyki poszukiwany. Jeszcze raz dziękuje za pomoc i liczę na następne cenne wskazówki i porady.

Edytowane przez rabczanin
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

A jednak nie zakańczam, bardzo proszę o pomoc i poradę. Chciałbym już zakupić ustaloną obsadę do swojego akwarium ale mam problem, ze znalezieniem moich pyszczaków. Kontaktowałem się z hodowlami w Żorach, Malawianem, Tanmalem, Fish Magic i jest problem z zakupem P. Itunga (akurat w Żorach jeszcze coś zostało), Aulonocara jacobfreibergi (poza Eureką) a o Gephyrochromis lawsi to już nawet nie wspomnę bo ponoć nie ma tego gatunku nawet w Niemczech.

Czy znacie i polecacie jeszcze jakieś sprawdzone hodowle gdzie mógłbym zapytać o P. Itungi i Aulonocarę jacobfreibergi ?

Edytowane przez rabczanin