Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jesiotr Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Witam po dość długim czasie w końcu znalazłem chwile na zrobienie zdjęcia. Akwarium skończone w wakacje 240x70x70 1176l Filtracja oparta o 2 układy narurowe + ciągła podmiana wody Oświetlenie moduły LED RGB plus białe sterownik LED Dimmer Pro Obsada : Labeotropheus trewavasae chilumba 2/4 obecnie 1/4 Labeotropheus fuelleborni katale 2/4 obecnie 1/0 (muszę dokupić samice, walki samców zniszczyły stadko) Tropheops chilumba 14 szt (narazie żaden samiec się nie wybarwił) Metriaclima fainzilberi Luwino Reef 6 szt (Napewno 1 samiec i 1 samica) Melanochromis chipokae 2/4 (obecnie 1/4) Cała obsada Tan Mal. Muszę dokupić samice Labeotropheus fuelleborni katale i zastanawiam się nad dołożeniem Cynotilapia aurifrons chilumba tylko się zastanawiam czy to nie będzie już przesada. Poniżej zdjęcie całości. Muszę dokupić zdalny wyzwalacz do lampy i wtedy pocykać ryby 18
arek_dark Opublikowano 30 Stycznia 2021 #2 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Ładne gruzowisko, a ja bałem się o dno kładąc około 25kilo kamieni (dodatkowo pleksa na dnie)
Bezprym Opublikowano 30 Stycznia 2021 #3 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Ja bym już zostawił jak jest, tym bardziej że szkło nie jest specjalnie długie.
Jeb_us Opublikowano 1 Lutego 2021 #4 Opublikowano 1 Lutego 2021 W dniu 30.01.2021 o 12:04, Bezprym napisał: Ja bym już zostawił jak jest, tym bardziej że szkło nie jest specjalnie długie. Sławku spierałbym się z tym kolejnym gatunkiem jest to dość pokaźne szkło, faktem jest ze chipokae, fainzenberii thropheops w szczególności do grzecznyhc nie należą, ale max 15 cm ryby myślę że kolega spokojnie może gatunek dołożyć
Bezprym Opublikowano 1 Lutego 2021 #5 Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) @Jeb_us sorry ale źle odczytałem rozmiar, miałem poprawić i wyleciało mi z głowy. To jest tak jak czyta się kilka wątków jednocześnie, człowiek w końcu się pogubi. Jak najbardziej nie widzę przeciwwskazań by kolega coś dołożył. Edytowane 1 Lutego 2021 przez Bezprym 1
przemo-h Opublikowano 2 Lutego 2021 #6 Opublikowano 2 Lutego 2021 Jeśli znajdzie zakątek dla siebie, to może być uciecha z tej ryby. Nie wiem tylko, czy będzie w stanie obronić ten rewir przed takimi łobuzami. Tym bardziej, że ma być dopuszczona do zadomowionej obsady. 1
Rekomendowane odpowiedzi