Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak to prawda są 2 lub 3 małe kryjówki, spróbuję coś jeszcze poprzestawiać. Planuję obsadę non mbuna.

Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

Udało mi się przesunąć kilka kamyczków. ef16a4081539b29aa0257841d7b6240e.jpg34019345fe19649506d47a2feb2bde27.jpgc11a490c619dd88f50554240cebef011.jpg

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim.

Czy wy też przy napełnianiu nowego zbiornika byliście zestresowani? Zawsze jest ta niepewność czy wszystko będzie ok. Bardzo stresujące 2 godziny. fb71f1bb5a4aefcbfe109d1fbd97dd96.jpg

Opublikowano

Witam kolege z UK 🖐🏻, ja niedaleko Cambridge, ale do sedna podejście pierwsza klasa, kamienie nie moja bajka ale każdy ma swoje updobadnia😉. Teraz tak piszesz obsada non mbuna a skąd będziesz brał ryby 🤔, oczywiście proszę mi wybaczyć temat obsady w tym dziale, ale chce by kolega nie kupił jakiś malawi mix w pets at home czy jakieś inne sieci... 

Opublikowano
Witam kolege z UK , ja niedaleko Cambridge, ale do sedna podejście pierwsza klasa, kamienie nie moja bajka ale każdy ma swoje updobadnia. Teraz tak piszesz obsada non mbuna a skąd będziesz brał ryby , oczywiście proszę mi wybaczyć temat obsady w tym dziale, ale chce by kolega nie kupił jakiś malawi mix w pets at home czy jakieś inne sieci... 
Witam.

Nie, takich ryb nie kupuje się w sieciowkach.
Znalazłem kilka miejsc w UK gdzie można umówić się, pojechać i wybrać ryby które nas interesują. Najbliżej mnie jest Kev's Rifts http://kevsrifts.co.uk/, polecany od wielu lat na rynku.

Pozdrawiam.

Opublikowano
2 godziny temu, Luki_m1 napisał:

Witam.

Nie, takich ryb nie kupuje się w sieciowkach.
Znalazłem kilka miejsc w UK gdzie można umówić się, pojechać i wybrać ryby które nas interesują. Najbliżej mnie jest Kev's Rifts http://kevsrifts.co.uk/, polecany od wielu lat na rynku.

Pozdrawiam.

Poleciłbym jeszcze K&C i ewentualnie UKAI 

Również pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Dobry wieczór wszystkim.

W piątek 26 lutego zalałem zbiornik przez ustrojstwo i dodatkowo dodałem SEACHEM PRIME I STABILITY. Temperature ustawiłem na 26 st. Filtracja narurowa:
2 korpusy z filtrami sznurkowymi 100um
2 korpusy z Matrix em i
2 korpusy z ceramika Siporax Sera. Około 20 - 30% ceramiki było w dodatkowym filtrze w akwarium syna przez jakieś 3 tygodnie.

Parametry wody z kranu:
Testy JBL COMBISET (walizka).
ph - między 6.5 a 7
(muszę kupić dokładniejsze testy bo w walizce jest 3 - 10)
KH - między 6 a 7
NH4 - <0.05

NO2 - <0.01

NO3 - niewykrywalne 

Wczoraj 27 lutego wlałem jedna fiolkę Prodibio BIODIGEST.

Dzisiaj 28 lutego wlałem brud z gąbki akwarium ogólnego mojego syna.

Wykonałem testy wody:
ph - między 7,5 a 8
KH - między 6 a 7
NH4 - <0.05

NO2 - 0.1
NO3 - miedzy 0.5 - 1

Zrobię za kilka dni kolejny test i zobaczymy. Na razie czekam i podziwiam scenerie

Pozdrawiam. 4b1090a0a3ce9b45373d046ecf5cfd18.jpg

Edytowane przez Luki_m1
  • Lubię to 3