Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem bardzo ograniczony miejscem w szafkach a zwłaszcza na głębokości. Akwarium to 1830mm długości x 610mm wysokosci x 457mm głębokości. To i tak cud, że udało mi się to zmieścić.

Dziękuję wszystkim za uwagi, spostrzeżenia i komentarze. Są to cenne wiadomości widziane przez innych którzy już mają narurowa filtracje.

Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

Opublikowano
6 minut temu, Luki_m1 napisał:

Połowa jest już posklejana, ale bypass jeszcze nie I na razie został tylko złożony na sucho

Tym bardziej warto to zrobić tak jak narysowałem. Nie musisz nić przerabiać, wystarczy dokupić większy trójnik, dwie redukcje i kawałek rury 40mm

Opublikowano

Jasne. Dzięki za cenna wskazówkę. Zrobię tak jak mówisz. Dokupię potrzebne elementy i poprawię sekcje grzałki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A właściwie w Twoim przypadku trzy redukcje, żebyś mógł wkleić końcówkę w którą masz już wkręconą grzałkę.
ca811808a50115248607889bef32db8b.thumb.jpg.92bec6aab9f8f33b6c2709efe5b99140.jpg
Witam. Sekcja grzałki poprawiona. Zamontowałem redukcję z 32mm na 40mm. Grzalka na całej długości jest w rurze 40mm. Całość sklejona i teraz oczekiwanie na szkło. Dziękuję za cenna wskazówkę. dbebf2f69e70ce28e76b5ba997d38269.jpg74e6253de959afd0c3058cd32ca21a60.jpg

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu doczekałem się! Kilka dni temu dostałem lampę od Aqua-Dreams (Africa 4K Sunset & Sunrise) - dziękuję Tomku a wczoraj przyjechało zamówione akwarium. Jutro po pracy malowanie tylnej szyby na czarno.
Już niebawem test szczelności filtracji narurowej, układanie kamieni (Seriyu Rocks), czarny piasek od Hugo Kamishi i upragnione zalewanie! 2c909e32b5c43ee27f6665fe0fba3a18.jpg

• Lubię to 5
Opublikowano

Firma która robiła szkiełko, zapomniała przywieść podkładu, więc obiecali że na dniach przyślą kurierem (na razie stoi na kawałkach styropianu) .

Opublikowano

Witam wszystkich ponownie.

Kolejny tydzień czekania na podkład którego firma zapomniała przywieść ze szkielkiem. W końcu dzisiaj dotarł.
Dzisiaj od rana wziąłem się za robotę. Filtracja narurowa sprawdzona pod względem wycieków. Na szczęście wszystko dokładnie sklejone i przykręcone.
Od kilku godzin siedzę i kombinuje z kamieniami. Chciałem ułożyć wyższe góry, ale niestety nie dałem rady. Nie jestem jakimś dizajnerem od wystroju ale chyba nie jest źle. Oczywiście piasku jeszcze dosypie, na razie ukladanie kamyczków Seiryu.

Pozdrawiam wszystkich. 1ad7f9ffda73d3e99c29f624f87d8129.jpgbc959f7db117c87b4f3a354aefe03235.jpgf9820abed4a2433c92b8f5f8d790d697.jpg

• Lubię to 5
Opublikowano
Na pierwszy rzut okiem nawet fajny wystrój, po bliższym przyjrzeniu się niestety brakuje kryjówek dla ryb...  
Tak to prawda są 2 lub 3 małe kryjówki, spróbuję coś jeszcze poprzestawiać. Planuję obsadę non mbuna.