Kris_Leszno Opublikowano 31 Grudnia 2020 #1 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Witam wszystkich gorąco, wczoraj kupiłem baniak 100x50x50, od nowego roku startuję biotop Malawi. Pozdrawiam Wszystkich... Kris
egon44 Opublikowano 31 Grudnia 2020 #2 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Witaj! Na początek polecam poczytać te trzy tematy ,bo będą potrzebne 3
Kris_Leszno Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor #3 Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Witam ponownie, dziękuję za cenne informację dla początkujących, udało mi się wystartować akwarium, teraz wszystko "pracuje" w celu zamknięcia cyklu azotowego Rybki już zamówione u hodowcy, będą pod koniec stycznia, mam nadzieję, że cykl azotowy się zamknie Jeżeli chodzi o sprzęt to zastosowałem : 1. Filtr biologiczny+mechaniczny zewnętrzny JBL cristal profi e902 + skimmer też JBL + wewnętrzny gąbka do 350l 2. kamienie ze składu kamieni, łupki + granit, około 50 kg 3. na spód żwir z sieciówki 4. grzałka 100W, kurtyna powietrzna na tył + falownik chiński 5. Oświetlenie LED biały zimny, robiłem sam z 4 metrów taśmy kupionej na alledrogo 6. pojawiają się już chyba okrzemki 7. wpuściłem dwa kiryski z akwarium towarzyskiego na rozruch tego zbiornika, dodałem też Seachem Flourisch + oczywiście bakterie startowe + wypłukałem gąbkę ze starszego działającego zbiornika towarzyskiego Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Kris_Leszno 1
Rekomendowane odpowiedzi