miron.dmt Opublikowano 30 Grudnia 2020 #11 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Panowie optymiści co do zielonych glonów. Jeżeli macie wodę w granicach 8pH czy więcej, nic zielonego wam się nie utrzyma.
aro600 Opublikowano 30 Grudnia 2020 #12 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ja mam ph praktycznie stałe 7,8 maksymalne wachania od 3 miesięcy to maksymalnie +/- 0,1 więc nie ruszam, osobiście co do glonów to wolę albo zielone albo wcale, okrzemki moim zdaniem tworzą wrażenie zaniedbanego jakby brudnego akwarium.
miron.dmt Opublikowano 31 Grudnia 2020 #13 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Po kilku latach wszystko będzie ciemno-brazowe lub czarne w zależności od oświetlenia. Czasami będzie można zauważyć ciemną zieleń przy odpowiednim kącie padania światła. Chyba, że będziecie szorować kamienie, ale odechce się wam po jakimś czasie. Więcej uśmiechu Panowie i dobrej zabawy.
misiek80 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor #14 Opublikowano 1 Stycznia 2021 (edytowane) W związku z tym, że wodę mam ze studni głębinowej, to być może SiO2 mam na zbyt wysokim poziomie i stąd okrzemki? Muszę kupić test. Jeśli poziom będzie wysoki (ile jest normą), to czy warto kupić Silicatex Rapid? Edytowane 1 Stycznia 2021 przez misiek80
misiek80 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Autor #15 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Miesiąc od zalania akwa i okrzemek jakby mniej, bez jakielkolwiek ingerencji. Na kamieniach ani na piasku nie ma już ich wcale, jedynie tło jest jeszcze trochę brazowawe. 1
Yacek Opublikowano 22 Czerwca 2021 #16 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Czy Helmety zjedzą okrzemki czy nie bardzo?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 22 Czerwca 2021 #17 Opublikowano 22 Czerwca 2021 33 minuty temu, Yacek napisał: Czy Helmety zjedzą okrzemki czy nie bardzo? Zjedzą. Ale kup młode i kilka. Poczytaj tutaj: Pamiętaj , że zostawiają jaja . I to jest ich minus. 1
Rekomendowane odpowiedzi