Etylinek Opublikowano 3 Listopada 2020 #1 Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Mam inne pytanie w ramach tego samego tematu. Będę zmieniał podłoże w swoim akwa. Potrzebuję kupić jak najbardziej biały piach. Proszę podajcie jakieś namiary na sprawdzonych sprzedawców, mogą być sklepy, Alledrogo itd. Edytowane 3 Listopada 2020 przez AndrzejGłuszyca
Bastian Opublikowano 3 Listopada 2020 #2 Opublikowano 3 Listopada 2020 Posiadam taki: https://allegro.pl/oferta/30-kg-bialy-jak-snieg-piasek-do-akwarium-malawi-5840478917 Mam go od ponad roku i co dziwne nadal jest biały
Rafał80 Opublikowano 3 Listopada 2020 #3 Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Pod linkiem to piasek wapienny z dolomitów - nada się nie kwarcowy? Edytowane 3 Listopada 2020 przez Rafał80
Etylinek Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor #4 Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Miałem okazję zastosować piasek wapienny ale nie z dolomitów. Wadą tego rozwiązania było pełno "pyłu" unoszącego się w wodzie przy każdym poruszeniu podłoża, wszystko w zbiorniku wyglądało jak zakurzone. Czy ten z dolomitów też tak "kurzy/pyli"? Edytowane 3 Listopada 2020 przez Etylinek
Rekomendowane odpowiedzi