Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a co myślicie na temat fiłtracji?da radę takie połączenie, czy jednak twardo szukać innego rozwiązania?

a z tymi kamieniami z lewej strony to ułożenie ma jakiś znaczący wpływ na warunki dla rybek , czy po prostu słabo wygląda??

Edytowane przez BRENDY
Opublikowano
28 minut temu, BRENDY napisał:

jakiś znaczący wpływ na warunki dla rybek , czy po prostu słabo wygląda??

Chodziło mi tylko o o względy estetyczne. Rybą to wisi ,więc jak tobie się podoba to nic  nie zmieniaj . Ważne żeby były kryjówki ;)

Opublikowano

Haha!teraz już jestem spokojny, aranż z żoną robiłem i jak bym miał jej teraz wytłumaczyć że trzeba przerobić??...zostaje jak jest.

Opublikowano
a co myślicie na temat fiłtracji?da radę takie połączenie, czy jednak twardo szukać innego rozwiązania?

a z tymi kamieniami z lewej strony to ułożenie ma jakiś znaczący wpływ na warunki dla rybek , czy po prostu słabo wygląda??

Tego aquaela zostaw tylko z gąbką, pojemnik z ceramiką osłabi i tak nie za duży przepływ. Do filtra bioflow włóż na spód ceramikę w jakiejś siateczce, na górę włóż gąbki z zestawu i przykryj włukniną (watą akwarystyczną) Na początek powinno wystarczyć, chociaż dobrze by było wymienić tego aquaela na 1500 albo 2000. Co do wystroju, jest ok ryby mają się gdzie pochować i jak wspomniał Krzysztof z czasem wszystko się ładnie kolorystycznie wyrówna.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 4.06.2020 o 08:17, Bartek_De napisał:

Tego aquaela zostaw tylko z gąbką, pojemnik z ceramiką osłabi i tak nie za duży przepływ. Do filtra bioflow włóż na spód ceramikę w jakiejś siateczce, na górę włóż gąbki z zestawu i przykryj włukniną (watą akwarystyczną) Na początek powinno wystarczyć, chociaż dobrze by było wymienić tego aquaela na 1500 albo 2000. Co do wystroju, jest okemoji106.png ryby mają się gdzie pochować i jak wspomniał Krzysztof z czasem wszystko się ładnie kolorystycznie wyrówna.

Dzisiaj za kupię jednak Turbo 1500, gąbkę zostawić oryginalną czy kupić inną?

• Lubię to 1
Opublikowano
Dzisiaj za kupię jednak Turbo 1500, gąbkę zostawić oryginalną czy kupić inną?
Możesz zostawić oryginalną, albo zastosować, polecane na forum, polączenie głowicy Aquael turbo z prefiltrem Eheim wypełnionym watą JBL Symec.

• Lubię to 2
Opublikowano

Turbo 1500 już śmiga-robi robotę!zostawiłem tylko oryginalną gąbkę jak radziliście a ceramkia do juwela poszła.jest nieźle.

• Lubię to 1