Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Bezprym napisał:

Zamiast demasoni weź Metriaclima sp. dolphin, kolorystyka podobna. 

Ładne ale strasznie - duże samiec to aż 18 cm.

Opublikowano
Godzinę temu, Bezprym napisał:

Zamiast demasoni weź Metriaclima sp. dolphin, kolorystyka podobna.

Mam dolphiny i póki co nie jestem zadowolony z ich kolorystyki. Większość czasu są po prostu granatowe. Pasy są ledwo widoczne. Mam je od początku roku, więc to pewnie za wcześnie, ale na razie nie można ich porównywać z demasoni. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, pozner napisał:

Mam dolphiny i póki co nie jestem zadowolony z ich kolorystyki. Większość czasu są po prostu granatowe. Pasy są ledwo widoczne. Mam je od początku roku, więc to pewnie za wcześnie, ale na razie nie można ich porównywać z demasoni. 

No nie wiem na filmikach na youtube bardzo ładnie się prezentują. Ponadto na fotkach @MALAWI MBUNA WORLD podobnie. Bez powodu nie są nazywane "Giant Demasoni" Możliwe że to zależne jest od lokalizacji podobno odmiana Thumbi Point jest ładniejsza. 

Edytowane przez Bezprym
Opublikowano
1 minutę temu, Bezprym napisał:

Będzie okazja w Pokrzywnej o tym porozmawiać z Markiem. Tomek @Aqua-Dreamsma obydwie odmiany więc dobrze by było gdyby tu się wypowiedział o nich. 

O to super, może będzie konfrontacja tych dwóch gatunków z pierwszej ręki. Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na opinii osób posiadających dany gatunek bo filmy, zdjęcia i opisy są często 'podkręcone'.