WojtekW Opublikowano 15 Października 2020 Autor #11 Opublikowano 15 Października 2020 Nikt nie podpowie? Ewentualnie co dodać do neon spota?
Bezprym Opublikowano 16 Października 2020 #12 Opublikowano 16 Października 2020 Bierz coś w jasnym kolorze, saulosi bardzo tu się sprawdzi. Ewentualnie dałbym Tropheops tropheops Otter Point OB.
WojtekW Opublikowano 16 Października 2020 Autor #13 Opublikowano 16 Października 2020 5 godzin temu, Bezprym napisał: Bierz coś w jasnym kolorze, saulosi bardzo tu się sprawdzi. Ewentualnie dałbym Tropheops tropheops Otter Point OB. Dzięki Bezprym. Oby dwa gatunki śliczne, ale układ Metriaclima elongatus chailosi Chitande + Cynotilapia zebroides red top Likoma chyba go przebija. Jednak jako początkujący malawista wybiorę saulosi i neon spota. I jeszcze pytanie: kupując rybki z hodowli (np. w Toruniu, bo mam blisko) mam jakąś gwarancję, że ryby nie są z jednego miotu? Albo jakoś inaczej spokrewnione?
pozner Opublikowano 16 Października 2020 #14 Opublikowano 16 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 17:52, WojtekW napisał: . A czy u Ciebie kamienie dochodzą do tylnej szyby i są o nią oparte, czy masz tam jakąś przestrzeń? Sorry, że nie odpisałem, ale nie odznaczyłeś mnie ( @pozner), więc nie dostałem powiadomienia. A poza tym byłem wtedy na spotkaniu w Pokrzywnej. Kamienie nie dochodzą u mnie do szyby i nie opierają się o nią.
darkon Opublikowano 16 Października 2020 #15 Opublikowano 16 Października 2020 3 godziny temu, WojtekW napisał: I jeszcze pytanie: kupując rybki z hodowli (np. w Toruniu, bo mam blisko) mam jakąś gwarancję, że ryby nie są z jednego miotu? Albo jakoś inaczej spokrewnione? Nie masz najmniejszej gwarancji, że ryby nie są spokrewnione, natomiast masz duże szanse na to, że jakieś pokrewieństwo istnieje, najczęściej wspólny ojciec.
Bezprym Opublikowano 16 Października 2020 #16 Opublikowano 16 Października 2020 Dzięki Bezprym. Oby dwa gatunki śliczne, ale układ Metriaclima elongatus chailosi Chitande + Cynotilapia zebroides red top Likoma chyba go przebija. Jednak jako początkujący malawista wybiorę saulosi i neon spota. I jeszcze pytanie: kupując rybki z hodowli (np. w Toruniu, bo mam blisko) mam jakąś gwarancję, że ryby nie są z jednego miotu? Albo jakoś inaczej spokrewnione?Akurat mam na zbyciu harem dorosłych Chailosi, więc gdybyś był chętny...Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 16 Października 2020 #17 Opublikowano 16 Października 2020 56 minut temu, Bezprym napisał: kurat mam na zbyciu harem dorosłych Chailosi, więc gdybyś był chętny. Sławku..giełda. 1
WojtekW Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor #18 Opublikowano 25 Grudnia 2020 A czy ktoś miał układ neon spota z interruptusem? Jakie miałoby to szansę na w miarę pokojowe życie?
WojtekW Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor #20 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Przepraszam, że tak męcze, ale czy Interruptusa można by połączyć z Cynotilapią zebroides red top Likoma? No i do jakiego układu dążyć i jaką dietę stosować?
Rekomendowane odpowiedzi