nsp Opublikowano 1 Października 2020 #1 Opublikowano 1 Października 2020 Witam. Zbiornik na nowo mi dojrzewa. Ostatnie parametry wody wyglądały tak 23.09.2020 - szybkie testy na NH4, NO2, NO3, dolanie jednej ampułki Prodibio po testach, zwiększenie temp. z 25*C na 27*CNH4 JBL - NO2 JBL - 0.6 / 0.8 NO3 JBL - 5 / 10 W niedzielę 27.09.2020 akwarium wyglądało w miarę czysto jeżeli chodzi o okrzemki, jedynie był delikatny zielony nalot na gąbce od HMF'a. Od poniedziałku do wczoraj nocy byłem w delegacji, po przyjeździe ujrzałem taki widok. Z okrzemków na piasku, szybach i kamieniach bardzo się ciesze. Niepokoi mnie jednak zielony glon na gąbce. Czy ktoś by mógł zweryfikować, czy to cyjano, czy raczej takie intensywne zielenice. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 1 Października 2020 #2 Opublikowano 1 Października 2020 Nie masz co się przejmować piasek weź trochę przemieszaj i będzie dobrze ,na gąbce masz zielenice też się przejmuj młody zbiornik każdy to przeżył inaczej
nsp Opublikowano 1 Października 2020 Autor #3 Opublikowano 1 Października 2020 Mi pasi. Bardziej martwiłem się o cyjano. Zielone, okrzemki i Krasne są mile widziane. To nie akwarium roślinne Dzięki za odpowiedź.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
nsp Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor #4 Opublikowano 4 Listopada 2020 Nie chcę tworzyć nowego tematu, więc pociągnę ten. Ma ktoś sprawdzony przepis na ładne brunatne glony? Jakieś konkretne parametry wody, ew. zmiana oświetlenia?
Rekomendowane odpowiedzi