Skocz do zawartości

Czy to glony, czy jeszcze coś innego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Lepiej zrobić teraz skoro nie ma wpływu na parametry. Postaraj się jak najwięcej usunąć ręcznie.

Zrobione, usunąłem maksymalnie ile się dało odessać do strzykawki. Dodałem Cuprisol, pierwszą dawkę. Nie mam testu do pomiaru zawartości miedzi, ale sądzę że stosując według zaleceń producenta nie przekroczę dawki.

Jutro dodam kolejną dawkę i we wtorek trzecią a w piątek pod koniec dnia wymienię 20-30% wody. Producent podaje wymianę wody po tygodniu, ale chciałbym w sobotę pojechać po ryby jak parametry NO2 będą już prawidłowe.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślałem że poszło skutecznie, a jednak. Wodę podmieniłem we wtorek 06.10, ok. 30%, w czwartek 08.10 miałem jechać po ryby - poprzednia sobota nie wypaliła, pan Dariusz miał wyjazd.
Jednak 8 października też nie wyszło, ot coś cały czas pod górę 😁

Obecnie zamówione, przyjadą kurierem, mają być w środę - wreszcie.

Ale dziś rano zauważyłem kolejne kwiatuszki pleśni, co prawda małe pojedyncze,kilka sztuk nie tyle co poprzednio - nie wiem teraz czy jak przyjadą ryby to nie będzie jakiegoś problemu.
Czy na chwilę obecną już nic nie kombinować, zarybić i po jakimś czasie jak się nie uspokoi powtórzyć leczenie Cuprisolem?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Temat można zamknąć, pleśń zniknęła całkowicie.
Na dzień dzisiejszy dominację przejęły piękne zielone glony.

IMG_20201201_095840.thumb.jpg.215406251f84f02591dd1346c39b177f.jpg

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.