piotr_k Opublikowano 9 Września 2020 #1 Opublikowano 9 Września 2020 Cześć, Kupiłem sobie skimmer eheim i nawet na najniższych obrotach zasysa powietrze i robi mi bąbelki w akwarium. Ktoś miał podobny problem? Czy ten skimmer tak działa?
Lukasz22 Opublikowano 9 Września 2020 #2 Opublikowano 9 Września 2020 A czy ta glowka chodzi luzno ? W sensie plywa na wysokości tafli ?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
piotr_k Opublikowano 9 Września 2020 Autor #3 Opublikowano 9 Września 2020 Pływa luźno, jest na najniższych obrotach i co chwile puszcza niewiele, bo niewiele, ale jednak bąbelki. Cały czas mi krążą po akwa i nie wiem czy to powinno tak chodzić?
Lukasz22 Opublikowano 9 Września 2020 #4 Opublikowano 9 Września 2020 A duzy ruch tafli jest w tym miejscu gdzie go umiesciles?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
piotr_k Opublikowano 9 Września 2020 Autor #5 Opublikowano 9 Września 2020 Jest za wylotem filtra, więc teoretycznie nie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 9 Września 2020 #6 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Jak masz suwak na minimum to wyjmij gąbkę powyciskaj ją w ciepłej wodzie . Z czasem to minie. Często tak jest przy nowych gąbkach. Czyść ją co tydzień bo jak się zapcha to nie wyczyści dobrze filmu. Suwak trzymaj na minimum cały czas. Edytowane 9 Września 2020 przez AndrzejGłuszyca 2
Lukasz22 Opublikowano 9 Września 2020 #7 Opublikowano 9 Września 2020 Wez go jeszcze troche nizej bo to ma duży zasieg i zostaw na dzień to zobaczysz , u mnie działał bez babelkowWysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 9 Września 2020 #8 Opublikowano 9 Września 2020 Spójrz od góry na pływak w momencie jak go włączysz. Wtedy widać jak woda do niego wpada i jest ( woda) z 1-2 cm poniżej pływaka. Jak jest prawie na równi to znaczy , że gąbka do czyszczenia. 1
Lukasz22 Opublikowano 9 Września 2020 #9 Opublikowano 9 Września 2020 Jak masz suwak na minimum to wyjmij gąbkę powyciskaj ją w ciepłej wodzie . Z czasem to minie. Często tak jest przy nowych gąbkach. Czyść ją co tydzień bo jak się zapcha to nie wyczyści dobrze filmu. Suwak trzymaj na minimum cały czas.Ja tam dawalem wate i tez daje rade , tafla czyściutka , chociaż uzywam go tylko jak cos się pojawi na tafli.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 9 Września 2020 #10 Opublikowano 9 Września 2020 Teraz, Lukasz22 napisał: Ja tam dawalem wate i tez daje rade Też kiedyś dawałem ... U mnie chodzi cały czas i wolę gąbkę bo ma większe oczka jak wata. 1
Rekomendowane odpowiedzi