darekplo Opublikowano 3 Września 2020 Autor #11 Opublikowano 3 Września 2020 hey dzięki za sugestie tylko ja chce prawdziwe pyszczaki a nie twory
Bezprym Opublikowano 3 Września 2020 #12 Opublikowano 3 Września 2020 Kolega ci właśnie doradza prawdziwe pyszczaki, pod warunkiem że weźmiesz oryginalnego saulosi a nie corala 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Września 2020 #13 Opublikowano 3 Września 2020 @darekplo Prośba..zaczynaj zdania z dużych liter i kończ kropkami a będziemy wdzięczni. 1
Mortis Opublikowano 3 Września 2020 #14 Opublikowano 3 Września 2020 2 godziny temu, darekplo napisał: hey dzięki za sugestie tylko ja chce prawdziwe pyszczaki a nie twory Jeśli chodzi Ci o nazwę Saulosi. To musisz wiedzieć, że Chindogo Saulosi to jest ryba naturalna, natomiast Chindogo Saulosi z dopiskiem Coral to już jest krzyżówka ryb, do której doprowadził człowiek. 1
darekplo Opublikowano 3 Września 2020 Autor #15 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Rozumiem, to może tak : Chindongo saulosi Pseudotropheus acei itungi Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano Iodotropheus-sprengerae Labidochromis caeruleus yellow Kakusa (one sa zółte ) a Metriaclima Estherae Minos Reef (sa pomarańczowe zblizone bardziej do saulosi chyba ze mi się wydaje z tymi kolorami i saulosi -caeruleus-metriaclima sa bardzo podobne ) pseudotropheus socolofi Edytowane 3 Września 2020 przez darekplo
Bezprym Opublikowano 3 Września 2020 #16 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Generalnie samiczki saulosi są żółte i dobierając do nich yellowki powielisz tylko ten kolor. Estherae natomiast są pomarańczow. Edytowane 3 Września 2020 przez Bezprym
darekplo Opublikowano 3 Września 2020 Autor #17 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) To Metriaclima Estherae Minos Reef będzie bardziej odbiegał od saulosi i do tego samiec zmienia kolor na jaśniejszy w strone bieli. A zeby nie było problemu podobnego w kolorze to zrezygnować całkiem z Metriaclima i caeruleus yellow . i zostawić tak Chindongo saulosi Pseudotropheus acei itungi Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano Iodotropheus-sprengerae pseudotropheus socolofi Edytowane 3 Września 2020 przez darekplo
Bezprym Opublikowano 3 Września 2020 #18 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Radziłbym zrezygnować też z socolofi i dać Cynotilapię sp. hara. Dojdzie ci kolor niebieski i względnie biały. Edytowane 3 Września 2020 przez Bezprym
Gonera1992 Opublikowano 3 Września 2020 #19 Opublikowano 3 Września 2020 Moja propozycja z małym komentarzem: -Metraiclima Msobo Magunga (piękne żółte samice, a samce też piękne) -Metriaclima callainos pearl white (biel ryb + czarne tło akwarium zawsze idą w parze) -Labeotropheus trewavasae MC/OB (ciapki i kulfon w jednej postaci) -Pseudotropheus acei (tu komentarz raczej zbędny) - i coś w pionowe pasy np. Chidongo demasoni (tylko to wersja dla odważnych). 2 1
darekplo Opublikowano 3 Września 2020 Autor #20 Opublikowano 3 Września 2020 Dobrze mam kolejna obsadę, tło akurat mam czarne tylko podłożę mam diamentowe ale chyba przy tej obsadzie będzie ok a Labeotropheus trewavasae MC/OB te rybki takie występują w malawi ? bo na liście pielęgnic afrykańskich stworzonych ludzka ręką którą dostałem wcześniej ich nie ma. Chidongo demasoni (tylko to wersja dla odważnych). to tak o wyjaśnienie troszkę proszę ? dziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi