darekplo Opublikowano 1 Września 2020 #1 Opublikowano 1 Września 2020 Witam pozdrawiam wszystkich z klubu, i'm new to the club i mój pierwszy wątek z zapytaniem ?, poszukuje obsady ?. poczytałem troszkę" już na forum i stworzyłem dwie obsady ,co Wy na to ??? pierwsza to:Labidochromis yellow Placidochromis mdoka white lips Copadichromis borlei kadango Nimbochromis venustus Aulonocara fire fish. druga nie dokonca skrojona Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano Pseudotropheus Acei Luwala Pseudotropheus acei itungi Metriaclima Estherae Minos Reef Labidochromis-caeruleus Iodotropheus-sprengerae Astatotilapia Calliptera Thumbi East Ps. Saulosi coral
Bezprym Opublikowano 1 Września 2020 #2 Opublikowano 1 Września 2020 Gdyby akwarium było dłuższe brałbym pierwszą ale bez fire Fish bo to sztuczny twór z drugiej coś musiałbyś wybrać bo gatunków za dużo.
darekplo Opublikowano 1 Września 2020 Autor #3 Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) z drugiej to tak bym wybrał Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano Pseudotropheus Acei Luwala Pseudotropheus acei itungi Metriaclima Estherae Minos Reef Iodotropheus-sprengerae Ps. Saulosi coral tutaj na start było by 60 rybek po 10 na gatunek , a potem korekta i tak zostawił bym 30 Edytowane 1 Września 2020 przez darekplo
Robson79 Opublikowano 2 Września 2020 #4 Opublikowano 2 Września 2020 Z tej listy wyrzuciłbym jedną odmianę Acei oraz Saulosi Coral ponieważ to sztuczny twór a poza tym to będzie za dużo pomarańczowego... 1
darekplo Opublikowano 2 Września 2020 Autor #5 Opublikowano 2 Września 2020 ok nie wiem jak się to stało bo dożo czytałem i widocznie za mało ze Saulosi Coral to sztuczny twór przeoczyłem to gdzieś. ok dzięki za pomoc to tak robię usuwam Saulosi Coral , chyba ze coś dodać za te dwie pozycje co byś usunął robson79 ???
Robson79 Opublikowano 2 Września 2020 #6 Opublikowano 2 Września 2020 3 godziny temu, darekplo napisał: ok nie wiem jak się to stało bo dożo czytałem i widocznie za mało ze Saulosi Coral to sztuczny twór przeoczyłem to gdzieś. ok dzięki za pomoc to tak robię usuwam Saulosi Coral , chyba ze coś dodać za te dwie pozycje co byś usunął robson79 ??? Ja bym pozostał przy tych czterech gatunkach... Jeśli usilnie chciałbyś jeszcze coś dołożyć z wcześniejszej listy to może Labidochromis Caeruleus Yellow...
Bezprym Opublikowano 2 Września 2020 #7 Opublikowano 2 Września 2020 Ja bym zamiast jednej odmiany Acei dałbym Metriaclima callainos pearly white.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Września 2020 #8 Opublikowano 2 Września 2020 5 godzin temu, darekplo napisał: ok nie wiem jak się to stało bo dożo czytałem i widocznie za mało ze Saulosi Coral to sztuczny twór przeoczyłem to gdzieś Jak nie czytałeś tematu z poniższego linku to rzuć przy okazji okiem:
Mortis Opublikowano 3 Września 2020 #10 Opublikowano 3 Września 2020 W dniu 1.09.2020 o 21:03, darekplo napisał: z drugiej to tak bym wybrał Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano Pseudotropheus Acei Luwala Pseudotropheus acei itungi Metriaclima Estherae Minos Reef Iodotropheus-sprengerae Ps. Saulosi coral tutaj na start było by 60 rybek po 10 na gatunek , a potem korekta i tak zostawił bym 30 Moim zdaniem jest tu za "płasko" czyli brak pasów, prócz przy Maingano. Moja propozycja jest taka : Maingano pasy poziome Chindongo Saulosi pasy pionowe plus rewelacyjne samice, które mogą fajnie rozświetlić zbiornik Acei Luwala ryba rozświetli zbiornik, lub Itungi, który powinien wprowadzić klimat Metriaclima Estherae Minos Reef i tutaj bym pomieszał kolor standardowy i wersję MC/OB Iodotropheus-sprengerae ryba legenda Przy Metriaclimie i Saulosi celowałbym w układ po trzy samce. Metriaclima jeden samiec o standardowym ubarwieniu i dwa w wersji MC lub odwrotnie jak Ci by się bardziej podobało. Tylko nie jestem pewny jak bardzo podobne są samice Saulosi i Metriaclimy, myślę aby nie było za żółto.
Rekomendowane odpowiedzi