jarekf Opublikowano 25 Sierpnia 2020 #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 CZEŚĆ.Mam pytanie dotyczące gatunku MELANOCHROMIS AURATUS CHIPOKA.Wszystkie ryby mają barwy żółte w czarne pasy ,a samiec powinien być czarny z niebieskim pasem ryby mają około 5 cm ,czy jeszcze trzeba czekać aż podrosnom i się wybarwiom,to samo mam z gatunkiemMETRIACLIMAESTHEREA MINOS REEF,WSZYSTKIE POMARAŃCZOWE.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Sierpnia 2020 #2 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @jarekfPrzeniosłem do właściwego działu i tu może wisieć do oporu. W tamtym dziale temat by wisiał 7 dni i by zniknął.
Tomasz78 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Tak trzeba czekać aż podrosną.
jarekf Opublikowano 6 Września 2020 Autor #5 Opublikowano 6 Września 2020 Czesc. Chciałem zapytać .co z tą rybom,już tydzień taka bezbarwna odłączyła się od stada i wszystkich przegania cały czas jakaś pobudzona, czy ona się wybarwia czy to samiec
jarekf Opublikowano 11 Września 2020 Autor #7 Opublikowano 11 Września 2020 cześć. Mam pytanie ,co jest z tą rybą . Ma taki duży pysk ,wyglądajak spuchnięty wszystkich odgania .NA ZDJĘCIU WYGLĄDA TAK
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Września 2020 #8 Opublikowano 11 Września 2020 Inkubuje..będą młode.
jarekf Opublikowano 11 Września 2020 Autor #9 Opublikowano 11 Września 2020 Jest to możliwe,niedawno kupiłem takie maluchy,fakt że apetyt mają.Nie spodziewałem się że tak szybko .
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Września 2020 #10 Opublikowano 11 Września 2020 1 minutę temu, jarekf napisał: Jest to możliwe,niedawno kupiłem takie maluchy Ryba szybciej osiąga dojrzałość płciową jak optymalną dojrzałość fizyczną.
Rekomendowane odpowiedzi