Bezprym Opublikowano 14 Października 2020 #81 Opublikowano 14 Października 2020 Trzeba było zrobić wieko pokrywy z tubondu. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1
aro600 Opublikowano 14 Października 2020 Autor #82 Opublikowano 14 Października 2020 1 minutę temu, Bezprym napisał: Trzeba było zrobić wieko pokrywy z tubondu. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka A czy to występuje w grubości 10 lub 12mm bo pewnie jeszcze moje pvc nie wycięte i mógłbym zmienić, będzie lepsze? I jak a to mniej więcej wychodzi cenowo?
Bezprym Opublikowano 14 Października 2020 #83 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Nie raczej 3mm, ten wymiar trzeba było uwzględnić w fazie projektów. http://plyty.fabertec.pl/mobile/Plyty-kompozytowe-DIBOND-na-wymiar Edytowane 14 Października 2020 przez Bezprym 1
aro600 Opublikowano 14 Października 2020 Autor #84 Opublikowano 14 Października 2020 W sumie można by było w kilku miejscach wkleić jakieś dystanse.
aro600 Opublikowano 20 Października 2020 Autor #85 Opublikowano 20 Października 2020 I dziś wsadzilem na przymiarkę panele wycięte z Dibondu i wygląda na to że już zostaną muszę tylko zrobić jakieś dystanse by podnieść je do góry. Myślę o poprzecznych pasach szerokości około 5cm i grubości około 6 do 8mm 2 na krótkich bokach i 2 w miejscu łączenia paneli. Chcę aby do elowo przykrywa schodziła troszkę niże 1 do 2mm poniżej lini korony pokrywy. Zastanawiam się czy jest sens w ogóle kombinować z zaswiasami te płyty dają się bez problemu wyciągnąć w razie potrzeby czy nawet założyć 1 na drugą np w lecie przy wysokich temperaturach aby poprawić wentylację pod pokrywą. 1
Bezprym Opublikowano 20 Października 2020 #86 Opublikowano 20 Października 2020 U mnie płyty z tubondu leżą luźno na pokrywie. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1
Bezprym Opublikowano 20 Października 2020 #87 Opublikowano 20 Października 2020 Ja ma jeszcze zamontowane okrągłe, wpuszczane uchwyty szafkowe z plastiku, by wygodniej mi się unosiło. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1
aro600 Opublikowano 20 Października 2020 Autor #88 Opublikowano 20 Października 2020 Godzinę temu, Bezprym napisał: Ja ma jeszcze zamontowane okrągłe, wpuszczane uchwyty szafkowe z plastiku, by wygodniej mi się unosiło. Właśnie o czymś takim myślałem.
Falcowski Opublikowano 21 Października 2020 #89 Opublikowano 21 Października 2020 Zrób sobie te uchwyty plastikowe i jakąś suwaną klapkę - otwór na karmienie, żebyś nie musiał tego podnosić 2x dziennie. 1
aro600 Opublikowano 21 Października 2020 Autor #90 Opublikowano 21 Października 2020 Jest to faktycznie kłopotliwe bo po przesunięciu tego na drugą część zostaje tam sporo wody i później trzeba wycierać może zamontuje taka zamykana przelotkę stolarską jak w biurkach do przeprowadzania kabli choć wygodniejsza byłaby trochę większy żeby np spokojnie wykonać testy nie otwierając całości. (coś typu drzwiczki rewizyjne 150x150) tylko to już może wpływać na estetykę.
Rekomendowane odpowiedzi