Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje akwarium łącznie z filtrem zajmie powierzchnie 120x60 ,50wys., proszę o propozycję co pod nie gdzie kupić jak lub z czego zrobić najlepiej by wytrzymało. Myślałem o szafce z palet 5eur palet jedna na drugiej i na to blat tylko zastanawiam się czy wytrzyma ?

Opublikowano (edytowane)

Myślałeś o 5 europaletach i zastanawiasz się czy wytrzymają ? Na jednej takiej palecie firmy pakują po 960 kg np cukru. Wiec wytrzyma spokojnie.  Wybierz sobie ładne palety,dopilnuj aby nie wystawały gwoździe i aby blat wytrzymał,wypoziomuj i stawiaj śmiało.

Edytowane przez Piotr775
Opublikowano
Myślałeś o 5 europaletach i zastanawiasz się czy wytrzymają ? Na jednej takiej palecie firmy pakują po 960 kg np cukru. Wiec wytrzyma spokojnie.  Wybierz sobie ładne palety,dopilnuj aby nie wystawały gwoździe i aby blat wytrzymał,wypoziomuj i stawiaj śmiało.
Nośność statyczna europalety, czyli taka przy której paleta z ładunkiem nie będzie przemieszczana, to 4000kg. W przypadku palety przeznaczonej do transportu jej nośność (w zależności od rozmieszczenia ładunku) to 1000 do 1500kg.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 7.08.2020 o 18:00, MD1814 napisał:

no i bardzo ładnie to wygląda ..a jakie masz tam podłoże bazalt ?jaka pokrywa do tego akwa ?

Nie mam pojęcia co to za piach. Na wyspie taki czarny piach po podstawa , jest tego wszędzie pełno. Po prostu nazbierany w pobliskiej rzece , tak jak na zdjęciu poniżej. Pokrywa właściwie nie istnieje , to jakieś pcw przeźroczyste. Docelowo ma być szkło docięte w dwóch kawałkach z wycięciami na coś w rodzaju hydroponiki. uprzedzam że to akurat nie baniak malawi. Malawi w standardowym baniaku juwel z szfką i pokrywą w oryginale. Wycięty tylko filtr oryginalny , zastąpiony dwoma kubłami i mechanikiem.Wszystko poniżej na fotkach.

IMG_1898.JPG

IMG_1902.JPG

• Lubię to 1
Opublikowano

moja "szafka" pod akwa. z palet już prawie gotowa jeszcze tylko nogi poziomujące i koniec prac .Wyślij mi trochę tego piachu ..jest mega.

20 godzin temu, Skuggi77 napisał:

Nie mam pojęcia co to za piach. Na wyspie taki czarny piach po podstawa , jest tego wszędzie pełno. Po prostu nazbierany w pobliskiej rzece , tak jak na zdjęciu poniżej. Pokrywa właściwie nie istnieje , to jakieś pcw przeźroczyste. Docelowo ma być szkło docięte w dwóch kawałkach z wycięciami na coś w rodzaju hydroponiki. uprzedzam że to akurat nie baniak malawi. Malawi w standardowym baniaku juwel z szfką i pokrywą w oryginale. Wycięty tylko filtr oryginalny , zastąpiony dwoma kubłami i mechanikiem.Wszystko poniżej na fotkach.

IMG_1898.JPG

IMG_1902.JPG

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...