Obsada do akrawium 200x50x60
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Bartek_De · Opublikowano
Wyjaśnij co znaczy kaseciak w zabudowie. Możemy się tylko domyślać, że skoro umieściłeś temat w dziale "tło, podłoże, dekoracje" to stanowi on pewnie część tła akwarium? Opisz jak to wygląda, dodaj może jakieś zdjęcie. Napisz z jakiego materiału zrobiony jest kaseciak, a raczej ta część, która ma być klejona do szyby. Jakiego kleju używałeś do tej pory skoro już dwa razy się odkleił? -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Kiedyś też stosowałem grafik ( akwa też 720) . Ale szybko doszedłem do wniosku , że to nie ma szczególnego sensu. Zacząłem mieszać pokarmy w ten sposób , że dwa lub trzy np. płatki mieszałem w jednej puszcze . Granulaty raczej osobno podawałem. Natomiast Dallio zawsze osobno i w danym dniu tylko ten pokarm raz dziennie w jakiś dzień tygodnia. W każdym razie jak podasz pokarm który masz i pokazałeś na zdjęciu to zawsze będzie dobrze bez względu jak zrobisz. Takie urozmaicenie ma swoje zalety. Ale jak mówiłem..możesz śmiało zmieszać. -
Przez jaranek · Opublikowano
Dziękuję bardzo za podpowiedź, zbiornik 720l i na razie ponad 60 pysi,a chcę trochę zredukować ilość bo już się gubię w grafiku.Staram się podawać grubszy z drobniejszym na raz żeby mniejsze i większe się najadly, karmię 2 razy dziennie, podstawa to codziennie Spirulia a resztę rotuję . -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Jeżeli terminy Ci pozwolą to karm wszystkimi. Nie wiem jakie masz akwa ale sądząc po tej ilości pokarmu to powinieneś mieć wielkie. Jeżeli nie to popatrz na daty i możesz wyeliminować te po terminie ( jeżeli masz takie ) lub te z bardzo krótkimi. D-allio zostaw. To jek lekarstwo podawane raz w tygodniu . Widzę o ile się nie mylę 3 lub 4 opakowania z płatkami i te bym wymieszał razem w jednej puszce. Granulaty osobno . Wszystko pod warunkiem jakie są terminy . A tak na marginesie to zbędna ilość tych pokarmów o czym zapewne wiesz skoro chcesz się części pozbyć. No chyba , że masz nie jeden zbiornik a kilka o czym nie napisałeś. -
Przez Bojar · Opublikowano
Ja bym tylko uważał z tymi granulatami i namoczył przed podaniem jak ryby małe. -
Przez olo99 · Opublikowano
Witam czym przykleić kaseciaka w zabudowie do szyby akwarium z góry dziękuję dwa razy już się odkleił??? -
Przez bobasxx · Opublikowano
Podłączę się pod ten temat, czy ktoś orientuje się czy przez grzałkę przepływową można jakoś puścić wodę z sieci ale na średnicach od osmozy 3/8 lub 1/4 ? Czy jest techniczna możliwość połączenia tych wężyków przez jakieś przejściówki bezpośrednio do grzałki ? Wszędzie na zdjęciach jest pokazane, że można podłączyć węże od filtrów np. 16/22, a czy grzałki posiadają króćce z gwintem zewnętrznym 1/2 cala ? -
Przez jaranek · Opublikowano
Witam obsada Maison reef, Msobo mangunga ,Labeotropheus tumbi west ,Saulosi,Socolofi white, Acei luwala .Mam takie pokarmy podpowiedzcie mi które zostawić -
Przez marcin73m · Opublikowano
Z racji tego, że ostatecznie zostało 5 kandydatów i 5 stołków do obsadzenia, a co za tym idzie, głosowanie nie jest konieczne, nie potrzeba również męża zaufania, który czuwa nad poprawnym zliczeniem głosów ale dzięki za Waszą aktywność w temacie 👊
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi